A început şedinţa CSAT. Ce subiecte se vor discuta

Sursa: Presidency.ro
Sursa: Presidency.ro

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a reunit în şedinţă miercuri, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis.

  Pe ordinea de zi a reuniunii figurează propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pe acest an, avizarea numirii noului şef al Statului Major al Apărării, precum şi obiectivele României la summitul NATO care va avea loc în decembrie la Londra.

La şedinţă participă premierul Ludovic Orban, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, directorul SRI, Eduard Hellvig, directorul SIE, Gabriel Vlase, consilierul prezidenţial Ion Oprişor, consilierul de stat Mihai Şomordolea.



Discuții despre buget, numiri și întrevederi oficiale



Administraţia Prezidenţială a anunţat că pe agendă figurează subiecte referitoare la obiectivele României la Reuniunea aniversară a şefilor de stat şi de guvern din NATO (Londra, 3 - 4 decembrie), planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în 2020, propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pe 2019, programul de activitate al CSAT pe anul viitor, precum şi avizarea numirii în funcţia de şef al Statului Major al Apărării. În cadrul reuniunii, vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale.



Prima ședință a CSAT cu membrii guvernului Orban

Este prima şedinţă a CSAT la care participă membri ai Cabinetului Orban. Pe 28 octombrie, preşedintele Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului Nicolae Ciucă, care ocupa funcţia de şef al Statului Major al Apărării. General-locotenentul Daniel Petrescu este locţiitorul şefului SMAp. Referitor la rectificarea bugetară, care ar urma să fie adoptată în această săptămână de Guvern, preşedintele Klaus Iohannis a avut luni o întâlnire cu premierul Ludovic Orban şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Palatul Cotroceni. Ultima şedinţă a CSAT a avut loc pe 30 iulie, conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel