7 Decembrie, ultima zi în care asigurații Euroins trebuie să-și încheie o poliță RCA

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Ai încă asigurare RCA la Euroins? Din data de 8 decembrie 2023 polița își încetează valabilitatea.

Euroins s-a numărat printre cele mai importante companii de asigurări, având cea mai extinsă cotă de piață în domeniul asigurărilor auto obligatorii (RCA). Conform datelor statistice, în luna martie a anului 2023, Euroins controla aproximativ 27% din piața asigurărilor RCA.

La data de 17 martie 2023, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a emis decizia de retragere a autorizației de funcționare pentru societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA. Prin intermediul Deciziei nr. 262/17 martie 2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, s-a constatat că societatea Euroins se află într-o stare de insolvență din cauza unui deficit de capital de solvabilitate (SCR) în valoare de 2,2 miliarde de lei și a unui deficit de capital minim (MCR) de 1,75 miliarde de lei.

Potrivit digifm.ro, directorul general în cadrul ASF a anunțat românii că polițele de asigurare RCA care au fost încheiate de Societatea Euroins încetează de drept, pe data de 7 decembrie 2023. Excepție fac contractele de asigurare încadrate la clasa de asigurări 15 – Garanții, poliție; acestea vor înceta la data de 5 februarie 2024. Există aproximativ 800.000 de polițe RCA la Euroins care își vor înceta valabilitatea în câteva zile. Șoferii care dețin astfel de polițe sunt sfătuiți să-și reînnoiască asigurarea RCA cât mai repede posibil.

În prezent sunt 8 firme de asigurări RCA pe piață, sustenabile din punct de vedere al solvabilității, au spus reprezentanții ASF. De asemenea, șoferii trebuie să știe că există și site-uri specializate care oferă asigurări RCA în rate fără dobandă precum www.rca-in-rate.info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel