Studenții: Avem șase NEVOI de modificare a REZIDENȚIATULUI la farmacie

Alianța Studenților din Domeniul Sănătății compusă din FSMDR - Federația Studenților la Medicină Dentară din România (FSMDR), FASMR - Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) și FASFR - Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR) a desfășurat o consultare publică a studenților și rezidenților din cele trei profesii.

'În urma centralizării răspunsurilor studenților și rezidenților farmaciști, Federația Asociațiilor Studenților Farmacişti din România (FASFR) publică cele 6 mari nevoi comune referitoare la rezidențiat.

Părerile exprimate scot în evidență necesitatea reevaluării și actualizării bibliografiei Examenului de Rezidențiat, fiind considerată neactualizată și neconformă cu realitatea exercitării profesiei de farmacist la nivel de standarde europene.

O importanță fundamentală în prezent o are elaborarea curriculelor pentru specialitățile Farmacie generală și Industrie farmaceutică și Cosmetică.

În concluzie, accentuăm necesitatea și importanța formării profesionale de calitate a viitorilor și singurilor specialiști în domeniul medicamentului prin acordarea unei atenții sporite de către autoritățile statului și decidenții implicați în formularea curriculelor și metodologiilor pentru Programul de Rezidențiat', potrivit unui comunicat de presă al FASFR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel