53 de pedepse cu închisoarea pe viaţă pentru un terorist

Un tribunal din Ankara l-a condamnat luni la 53 de pedepse cu închisoarea pe viaţă pe principalul suspect al unui dublu atentat cu maşină capcană care a făcut 52 de morţi în 2013, conform mass-media, preluate de AFP.

Yusuf Nazik a fost condamnat că a ucis 52 de persoane "în scop terorist" şi că "a adus atingere integrităţii statului", a informat agenţia privată de presă DHA.

Dublul atentat cu maşină capcană de la Reyhanli, în sudul ţării, a şocat Turcia, lovită de atunci şi de alte atacuri sângeroase, şi a evidenţiat riscurile legate de implicarea Ankarei în Siria alături de rebelii care încearcă răsturnarea regimului de la Damasc.

La acel moment, guvernul turc a pus acest atac pe seama unui mic grup de extremă-dreapta turc având legături cu serviciile de informaţii siriene. Acuzaţia a fost respinsă de Damasc.

Yusuf Nazik a "recunoscut" totuşi la prima audiere că atacul de la Reyhanli a fost comandat de serviciile de informaţii siriene, conform agenţiei de presă de stat Anadolu.

Condamnatul a fost arestat la mijlocul lunii septembrie în timpul unei operaţiuni inedite a serviciilor de informaţii turce (MIT) la Latakia, fief al lui Bashar al-Assad situat în nord-vestul Siriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel