3 rețete cu pește pentru Florii

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă ai ales să-ți petreci Floriile acasă, poți încerca una din aceste trei rețete pe care ți le propunem.

1. Burger de pește

Ingrediente

500 g pește alb fără oase
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 legătură de pătrunjel
1 ou
150 g pesmet
1 pahar de ulei pentru prăjit
un praf de sare
piper

Cum se prepară

Într-o tigaie cu puțin ulei se călește ceapa tocată mărunt. Ceapa trebuie să se coloreze puțin și să se înmoaie. Pentru a verifica dacă peștele mai are oase, acesta se taie în bucăți mici cu ajutorul unei foarfece de bucătărie.

Bucățile de pește se amestecă, într-un castron cu ceapa călită, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat fin, oul bătut, sarea, piperul și 2-3 linguri de pesmet. Compoziția trebuie să se lege bine, iar dacă acest lucru nu se întâmplă se mai adaugă pesmet, potrivit retete.unica.ro. Amestecul de burger de pește se lasă la frigider timp de 30-40 minute. pentru ca aromele să se cunoască mai bine.

Se scoate aluatul de burger de la frigider și, cu ajutorul mâinilor se formează mici chiftele aplatizate. Din acesată cantitate ar trebui să rezulte circa 4 burgeri mărișori. Dacă se doresc burgeri de pește mai crocanți se pot da prin pesmet.

Într-o tigaie cu ulei, la foc mediu se prăjesc burgerii de pește timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau până prind o culoare maronie frumoasă. Burgerul trebuie să rămână umed în interior. Burgerii se servesc în chifle alături de salată și sosul preferat.

2. Scrumbie prăjită

Ingrediente

4 bucăți de scrumbie
500 ml apă
15 g sare
3 ouă mari
100 g ulei
80 ml ulei de floarea soarelui

Cum se prepară

Apa și sarea se amestecă într-un bol adânc. Se spală și se curăță bine peștele, iar apoi se lasă jumătate de oră în bolul cu apă și sare. Se pune la încins uleiul. Între timp, se bat bine ouăle. Peștele se trece prin ouă, prin făină, iar apoi se pune la prăjit la foc potrivit.

După ce se rumenește, peștele este gata. Se servește cald, cu mujdei de usturoi și mămăligă.

3. Ciorbă de pește

Ingrediente

1 kg peşte proaspăt (crap)
1 ceapă mare
1 morcov
100 g orez
1-2 ardei graşi
500 g roşii sau suc de roşii
1 legătură leuştean verde
200 ml borş
sare
piper alb

Cum se prepară

Peştele se curăţă, se spală foarte bine în apă rece, se taie felii şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ceapa şi morcovul se taie mărunt sau se rad pe răzătoarea mică şi se pun la fiert în 2 l de apă, cu puţină sare şi se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute. Carnea de peşte fierbe foarte repede şi ca să rămână întreagă se scoate şi se acoperă cu o folie.

Între timp se alege orezul şi se spală în 2-3 ape până se limpezeşte şi se adaugă în ciorba de peste, lăsându-se să mai fiarbă 15 minute.

Roşiile se opăresc, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul bine până se formează un piure şi se pun în ciorbă. Se mai lasă să fiarbă şi cu sucul de roşii, iar spre sfârşit se adaugă borşul fiert bine şi strecurat împreună cu leuşteanul tăiat mărunt.

La sfârşit se pun şi bucăţile de peşte şi se mai fierbe la foc mic, 5-10 minute. Se ornează cu leuştean, după preferinţă. Ciorba de peste este foarte gustoasă dacă se serveşte şi rece.

Image by Racool_studio on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel