2016 un an RECORD pentru piaţa auto

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au înregistrat o creştere de 2,2% în 2016 atingând un nivel record de 2,69 milioane unităţi, în pofida îngrijorărilor referitoare la o posibilă diminuare a cererii ca urmare a votului de la referendumul din 23 iunie în favoarea ieşiri din Uniunea Europeană, arată datele preliminare publicate joi de Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT).

Precedentul record data din 2015, când au fost înmatriculate 2,6 milioane autovehicule în Marea Britanie. Cu toate acestea, SMMT a avertizat că este puţin probabil ca 2017 să fie un nou an record, în condiţiile în care se aşteaptă ca înmatriculările să scadă cu 5-6%.

'Atunci când lira era puternică, din punct de vedere al importurilor, aceasta a permis constructorilor să vină cu oferte interesante. Odată cu deprecierea lirei această marjă s-a redus iar ofertele cu adevărat atractive vor fi mai puţin disponibile în perioada următoare iar acest lucru se va repercuta asupra comportamentului de cumpărare', a declarat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

[citeste si]

Peste 85% din autovehiculele vândute în Marea Britanie sunt importate, iar concesionarii şi-au înmulţit facilităţile de plată pentru a atrage noi clienţi însă în ultimele luni mai mulţi constructori au decis să majoreze preţurile pe piaţa britanică pentru a compensa deprecierea lirei. Mike Hawes a precizat că deocamdată impactul Brexitului asupra industriei auto este neclar dar a avertizat că dacă Marea Britanie nu va putea ajunge la un acord de liber schimb cu UE şi vor fi introduse vamale, aceasta va adăuga aproximativ 1.500 de lire sterline la preţul fiecărui autoturism importat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel