15.000 euro pentru cei care vor să se mute în Sardinia, Italia. Sunt doar 4 condiţii

Fotografie de la David Michael Bayliss, Pexels
Fotografie de la David Michael Bayliss, Pexels

Autorităţile italiene au decis să acorde suma de 15.000 euro celor care acceptă să se mută pe una dintre insulele ţării. 

Guvernul insulei Sardinia oferă granturi de până la 15.000 euro celor care se mută pe această insulă idilică. Autorităţile au alocat 45 de milioane de euro ca buget total pentru această acţiune, pentru a ajuta la readucerea la viaţă a zonelor rurale din Italia şi a micilor oraşe.  

Sardinia este a doua cea mai mare insulă din Mediterană şi beneficiază de o istorie culturală bogată, dar şi de peste 1,5 km de plaje, porturi pitoreşti şi ruine din epoca de bronz. Cu toate astea, ca alte zone rurale din Italia, Sardinia suferă din cauza depopulării şi a scăderii puterii economice, pe măsură ce tinerii pleacă spre marile oraşe. 

"Graţie celor care îşi cumpără case aici, Sardinia devine din nou pământ fertil pentru cei care vor să îşi facă o familie în zona noastră. Nu poate exista creştere fără îmbunătăţirea teritoriilor, a zonelor dezavantajate, care trebuie să aplice noi politici pentru repopulare. Am creat condiţii pentru ca tinerii să stea aici şi să ajute la dezvoltarea economiei din zonele noastre fragile", a declarat Christian Solinas, preşedintele Sardiniei, citat de Daily Mail. 

Care sunt condiţiile 

 

Cei 15.000 euro daţi de stat trebuie să fie folosiţi pentru achiziţia sau renovarea unei case din Sardinia. Proprietatea trebuie să se afle într-o comunitate cu mai puţin de 3000 de locuitori, având în vedere că aceste orăşele sunt cele care au cea mai mare nevoie de ajutor economic. 

Deşi autorităţile au promis o sumă de maximum 15.000 euro, grantul nu poate depăşi jumătate din preţul total al proprietăţii sau al renovărilor, astfel că cei care se decid să se mute acolo vor trebui să participe şi ei cu 50%. 

Nu în ultimul rând, trebuie ştiut că cei care vor beneficia de aceste granturi trebuie să devină rezidenţi permanenţi ai Sardiniei în cel mult 18 luni de la acordarea banilor. Se încearcă astfel evitarea persoanelor care vor doar să cumpere case de vacanţă la preţuri reduse. 

Plaja celebră pe care trebuie să plătești ca să te bronzezi. Este parc natural

Turiștii care vizitează o parte populară a Italiei vor trebui să plătească în plus pentru a merge la plajă și pentru a se bronza. Cei care se îndreaptă spre insula Sardinia vor avea o surpriză urâtă dacă se vor ridica fără să plătească. Turiștii care doresc să viziteze plajele Cala Coticcio și Cala Brigantina din arhipelagul La Maddalena vor trebui să plătească trei euro de persoană pentru acces în fiecare zi după ce au fost introduse noi reguli.

Arhipelagul în sine este un parc național și este accesibil doar cu un ghid, care va costa 25 de euro pentru cinci ore. Doar 60 de persoane vor fi permise pe fiecare plajă zilnic, deoarece autoritățile locale caută modalități de a proteja siturile naturale de impactul turismului.

Sloturile trebuie rezervate în avans contactând un ghid local și se speră că o aplicație va fi lansată în curând. Oricine este prins vizitând arhipelagul fără ghid ar putea fi urmărit penal,  scrie The Sun. 

Numărul de vizitatori a creat probleme pentru Sardinia și litoralul său emblematic în ultimii ani. Mii de turiști călătoresc pentru a vizita plaja Spiaggia Rosa în fiecare zi în timpul sezonului de vârf datorită nisipului său roz unic. Cu toate acestea, acum vizitatorilor li se permite să vadă plaja doar de pe o barcă, deoarece foarte mulți au furat nisipul ca suvenir. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel