VICTOR PONTA, REFERENDUM privind forma de guvernământ a României

Victor Ponta
Victor Ponta

Victor Ponta a afirmat sâmbătă, la Curtea de Argeș, că dacă va fi ales președinte va aduce în discuția publică chestiunea formei de guvernământ, neexcluzând nici posibilitatea organizării unui referendum.

VEZI ȘI: BOMBĂ: Corespondențe piloți Tarom. Situație SCANDALOASĂ scoasă la iveală din interiorul companiei

Astfel, Victor Ponta ar putea demara procedurile pentru un referendum național în urma căruia românii să decidă ce formă de guvernământ trebuie să aibă țara noastră.

"Dacă voi fi președinte, voi fi acel președinte care va supune în discuția publică, pentru prima dată în mod serios, și dacă va exista o mișcare publică în acest sens, chiar unui referendum, forma de guvernământ. Cred că nu mai suntem în anii '90, când ne temeam că vine regele să ne ia țara. Cred că există deja o discuție serioasă în societatea românească și că, după ce scăpăm de tot felul de dezbateri politice sterile, o dezbatere serioasă și, până la urmă, o expresie a opiniei publice asupra formei de guvernământ trebuie făcută de către cel care va fi președintele României", a spus Victor Ponta.

El a adăugat că are o relație foarte bună cu Casa Regală a României și recunoaște rolul important pe care monarhia l-a avut în istoria țării.

"Și în opoziție, și de când am devenit prim-ministru, am avut la nivel instituțional o relație, pe care eu o socotesc extrem de pozitivă, cu Casa Regală. De altfel, sunt foarte mândru că în 2011 (...) am reușit acel moment istoric, acela în care regele Mihai a vorbit în fața Parlamentului României după, cred, 65 de ani. A fost un moment de recunoaștere a valorilor noastre naționale și m-am bucurat foarte tare.

După 2012, de fiecare dată am arătat respectul cuvenit și am avut o relație extrem de bună cu Casa Regală și de fiecare dată am recunoscut rolul fundamental pe care monarhia, alături de biserică, alături de armata română, l-au avut în ceea ce înseamnă ființa națională și statul român", a mai spus Victor Ponta, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel