Traian Băsescu: Klaus Iohannis și Victor Ponta au un aranjament cu privire la numirea lui Gabriel Oprea premier interimar

Fostul președinte Traian Băsescu a denunțat, duminică seara, ”un aranjament anterior” între actualul șef al statului Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta.

Citește și: Victor Ponta se autosuspendă din funcție și îi cere lui Klaus Iohannis să îl numească pe Gabriel Oprea premier interimar

Traian Băsescu a ajuns la această concluzie după ce Victor Ponta, neconstituțional, în opinia sa,  i-a sugerat actualului președinte să-l desemneze prim-ministru interimar pe vicepremierul Gabriel Oprea.

”Eu aș fi avut exigența să îmi trimită și un bilet medical. I-a cerut neconstituțional președintelui Iohannis să îl numească pe Gabriel Oprea. Este opțiunea președintelui și nu a premierului de a nominaliza premierul interimar. Premierul n-are nicio treabă să numească premierul interimar. Părerea mea este că și-a permis acest lucru pentru că avea aranjamentul făcut înainte de a pleca. Dacă nu l-a avut, înseamnă că a făcut o mare greșeală. Eu cred că și-a luat un respiro. Este departe de a fi un om de plecare”, a declarat Traian Băsescu, în emisiunea ”Ultimul cuvânt”, de la B1 TV.

”Faptul că Victor Ponta a făcut public numele - ar putea să aibă surprize, dacă nu este un aranjament. Dar eu cred că și-a permis acest lucru pentru că avea aranjamentul făcut înainte de a pleca”, a continuat fostul președinte, după câteva minute.

Vezi și: Întâlnire Oprea - Iohannis la Palatul Cotroceni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel