Regina Elisabeta a II-a, decizie radicală: Nu mai vrea căței

Suverana Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a luat o decizie grea: nu vrea să le lase celor care vor rămâne câini corgi tineri, așa cum s-a întâmplat când i-au rămas cei ai mamei sale, în 2002.

Câinii corgi ai Reginei Elisabeta a II-a i-au creat suveranei o imagine la fel ca și coroana și caleștile, trăind cu această rasă de câini încă din 1930, când tatăl său, regele George al VI-lea, a introdus rasa la palat, scrie Agerpres.

Însă acum, regina a decis să nu mai aibă alți câini, potrivit revistei americane Vanity Fair din luna august. "Nu mai vrea căței", a spus Monty Roberts, consilier al reginei pentru cai și câini, intervievat de revistă.

"Nu vrea să lase vreun câine în urma sa. A vrut să pună capăt", a adăugat acesta.

Elisabeta a II-a, care a crescut până acum circa 30 de corgi, mai are doar doi, Holly și Willow, de circa zece ani. Știind că un corgi poate trăi 15-16 ani, suverana britanică dorește să pună capăt, cu ei, unei lungi perioade în care a crescut reprezentanți ai rasei cu multă pasiune, relatează marți lepoint.fr.

În vârstă de 89 de ani, regina nu vrea să le lase celor care vor rămâne corgi tineri, așa cum s-a întâmplat când i-au rămas cei ai mamei sale, în 2002. În plus, consilierii săi nu vor să o vadă înconjurată de căței năzdrăvani care ar putea-o face să cadă și să nu își poată îndeplini corect obligațiile regale. Potrivit Vanity Fair, un alt motiv pentru care regina renunță să mai adopte câini mici este dificultatea de a-i găsi, majoritatea crescătorilor dispărând și determinând astfel, încetul cu încetul, stingerea unei rase care nu mai este pe placul noilor generații de englezi.

Decizia nu a fost ușor de luat, ținând seama de dragostea reginei față de acești câini de talie mică, al căror rol era în trecut însoțirea turmelor de oi. În anumite perioade a avut și nouă câini, așa încât este ușor de imaginat atmosfera de la Buckingham sau Balmoral din preajma suveranei britanice. Elisabeta a II-a considera că "fac parte din familie", iar prezența lor nu era negociabilă.

Câinii stau mereu pe lângă regină și nimic nu le place mai mult decât o plimbare cu stăpâna lor. Pentru regină, aproape că este o terapie, spune prințul consort Philip. Când suverana era contrariată sau furioasă, ajungea să îi ia la o plimbare și apoi să îi spele ca să își revină. În prezent plimbările sunt mai scurte, însă plăcerea a rămas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel