Medierea dintre Traian Băsescu și Gabriela Firea, un EȘEC. Ultimele informații din dosar- Exclusiv

Traian Băsescu a cerut medierea în dosarul în care Gabriela Firea l-a acuzat de șantaj și amenințare, după ce fostul președinte i-a spus senatoarei PSD, dintr-o emisiune televizată de la Realitatea TV că s-ar putea să nu-și mai găsească soțul acasă. Medierea a eșuat, pentru că, după cum a spus Gabriela Firea la DCNEWS LIVE, joi, Traian Băsescu a vrut ca și ea să-și asume o parte din vină. 

"A fost o încercare de mediere, solicitată de fostul președinte, am fost contactată de un mediator. A fost o schimbare de corespondență preț de trei luni, cât permite legea, dar, din păcate, nu s-a ajuns la un consens, detalii foarte multe nu pot să vă dau pentru că amândoi am semnat un contract de confidențialitate. Nu se punea problema împăcării cu dl Băsescu, în schimb, se putea ajunge la o stingere a acestui litigiu, a acestui conflict în justiției, și până la urmă, oricum nu suntem de aceeași parte a eșichierului politic, în mod evident nu avem cum să realizăm anumite alianțe politice, pentru că ar însemna ca fiecare să-și calce în picioare principiile, dar pentru că viața merge înainte și românii s-au săturat de conflict, puteam să stingem această situație juridică prin maniera medierii. Nu s-a ajuns din simplul motiv că dl președinte dorea ca și eu să am o parte de regret pentru cele întâmplate, care nu am făcut decât să comunic rezultatele cercetării făcute de Comisia Nana. Acum, ancheta este la Parchet și așteptăm un rezultat. Nu știm dacă se va trimite în instanță", a spus Gabriela Firea, la DCNEWS LIVE. 

Declarația care a stat la baza procesului

Comisia Nana a fost o comisie parlamentară de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana, judeţul Călăraşi, de către fiica mai mare a președintelui, Ioana Băsescu. Gabriela Firea era purtătoare de cuvânt a Comisiei Nana. Traian Băsescu a considerat înființarea Comisiei Nana un abuz, iar pe Gabriela Firea, în calitatea ei de  a numit-o "șantajiștă de profesie".

"Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Traian Băsescu, la Realitatea TV. 

Senatoarea PSD a depus, în 16 aprilie 2014, la Parchetul instanţei supreme, o plângere pe numele lui Traian Băsescu, pentru ameninţare şi şantaj. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel