Liviu Dragnea și-a lansat candidatura pentru șefia PSD. Declarații tranșante

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, și-a lansat, duminică, la Alexandria, candidatura la șefia PSD. 

"M-am hotărât să candidez la președinția PSD și sper să am și susținerea dvs. Recunosc că nu a fost ușor de luat decizia din mai multe motive, unul îl știți foarte bine pentru că se vorbește la televiziuni despre el, unii îmi spui că poate să reprezinte un risc. Îmi asum. Vreau ca PSD să devină un factor de stabilitate și de progres. am spus și am repetat-o. Unii au înțeles, alții nu. PSD are obligația să realizeze o clarificare doctrinară. Nu voi mai accepta să existe confuzie. (...) În 25 de ani, această țară a pierdut foarte multe ocazii, au fost mai multe dispute politice decât obiective de dezvoltare. În ultimii zece ani, a fost un război politic care a generat confuzie și a frânt destine, care a făcut ca România să piardă în plan intern și extern, a făcut ca România să aibă o descreștere economică, a făcut să plece români din țară și să nu vrea să se întoarcă în țară din lipsa perspectivelor", a spus Liviu Dragnea, duminică, la Alexandria. 

[citeste si]

Președintele interimar al PSD a adăugat că "Ideea de stânga am învățat-o în acest județ, împreună cu voi, de-a lungul anilor. Împreună am învățat că înainte de a lua decizii mari pentru comunitate, trebuie să vorbești cu oamenii. Am făcut cu toții greșeli, dar am învățat toți că orice decizie pe care nu o luăm după ce ne consultăm cu cetățenii, poate fi o decizie proastă. Am învățat cât de frumos este să ajuți oamenii și cât de urât este ca un om politic să considere cetățenii o masă de oameni care din patru în patru ani o folosește și o păcălește. În politică nu poți minți cu speranța că nu se va afla. Cine nu înțelege asta, înseamnă că este degeaba în politică". 

Momentul sincerității

Liviu Dragnea are și nemulțumiri. Una dintre ele este că PSD nu-și cunoaște oamenii, ci doar știe numărul lor: "Sunteți convinși că acest partid a propus și a susținut cei mai buni oameni? Eu nu cred. Măcar să avem puterea să recunoaștem. N-am reușit să facem o evidență calitativă a membrilor de partid, să știm pe fiecare domeniu ce pregătire au membrii noștri. (...) Eu spun- o expresie celebră- ca să se știe. Și o să mai spun foarte multe până la Congres". 

36 de organizații județene și cinci organizații de sector din București din șase și-au declarat susținerea pentru Liviu Dragnea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel