Klaus Iohannis vrea capul lui Mihai Răzvan Ungureanu, șeful SIE - SURSE

Relațiile dintre președintele Klaus Iohannis și șeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, s-au răcit mult în ultimele luni, acesta din urmă lipsind  de la mai multe evenimente importante petrecute în ultima perioadă, precizează hotnews.ro.

Nu este clar daca relatiile s-au deteriorat atat de mult incat seful statului sa-i ceara demisia, desi unele surse sustin ca acest lucru s-a intamplat insa seful SIE ar fi refuzat sa plece, mai precizează sursa citată.

Una din cauzele care ar fi dus la racirea relatiilor este faptul ca "MRU se lauda ca din 2019 va fi viitorul presedinte" ceea ce l-ar fi deranjat pe seful statului, mai precizează  sursa citate. In plus, lui MRU i se reproseaza ca ar fi ramas dependent de anumiti oameni de afaceri. Pe de alta parte, informatii privind racirea relatiilor au aparut imediat dupa episodul Black Cube, firma israeliana acuzata ca a spionat-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. 

La cateva zile dupa izbucnirea scandalului de spionaj, sefa DNA a criticat in mod public activitatea Serviciului de Informatii Externe pentru lispa de colaborare in combaterea coruptiei. La randul lui, SIE a raspuns că: "Nu monitorizam cetatenii romani aflati in strainatate, o practica specifica fostei Securitati"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel