Eveniment major deschis de eurodeputatul PSD Andi Cristea la Bruxelles

Eurodeputatul PSD Andi Cristea a deschis, marti, la Bruxelles, Expoziția ”Reflections on Europe’s Art” (“Reflecții asupra Artei Europene”), susținută de artistele plastice originare din Republica Moldova Elvira Cermotan-Volosin și Natalia Procop. Expoziția este deschis până pe data de 11 martie, la sediul Comitetului Regiunilor din capitala Europei.

"Simbolistica acestui eveniment indică legătura culturală strânsă dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, România având un rol deosebit de important în menținerea și îmbogățirea ei. Arta și cultura Republicii Moldova au potențialul de a menține acest stat profund încercat pe drumul său european. În același timp, locația evenimentului, sediul Comitetului Regiunilor, joacă un rol esențial, oferind Republicii Moldova oportunitatea de a avea, prin această expoziție a celor două artiste plastice, o adevărată reprezentare culturală la Bruxelles", a afirmat Cristea.

Elvira Cermotan-Volosin este o artistă cu renume internațional, de numele căreia se leagă numeroase expoziții în întreaga lume și competiții câștigate, din România până în Statele Unite ale Americii. Natalia Procop este artistă originară din Republica Moldova, cu un doctorat de profil.

Lucrările sale pot fi admirate în expoziții din întreaga Europă. Expoziția "Reflections on Europe's Art" este susținută de Misiunea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dar și de Parlamentul European, prin eurodeputatul Andi Cristea, Președinte Delegaţia la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel