Dragnea: Nu vreau să fac alianţă cu UDMR la guvernare. Punct!

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că nu va face după alegerile parlamentare din 11 decembrie alianţă cu UDMR la guvernare, reafirmând că singurii parteneri de alianţă rămân cei de la ALDE, cu care speră să treacă de 50 % pentru a forma un cabinet.

Dragnea a subliniat, de altfel, 'că primul şi singurul aliat' este ALDE. Întrebat dacă va discuta totuşi cu UDMR, în cazul în care ALDE nu intră în Parlament, Dragnea a negat.

'Dar de ce să discutăm asta? Eu nu vreau să facem alianţă cu UDMR-ul la guvernare. Punct! Eu cred şi sper că românii vor acorda suficiente voturi PSD-ului şi colegilor de la ALDE, în aşa fel încât împreună să putem guverna în România aşa cum îşi doresc românii, pentru o viaţă mai bună. Dacă nu vom avea aceste voturi, de ce să vorbim despre variante de prim-ministru? Dacă românii o să aibă mai multă încredere în nişte cuvinte fără acoperire şi nişte oameni care au foarte slabă moralitate, arătând în ultimele zile lucrul ăsta, atunci asta e soarta. Nu am planul B, planul C, planul D, planul E', a declarat liderul PSD, la Antena 3.

El a adăugat că nici cu PNL nu va face un guvern de largă uniune naţională, din cel puţin două motive.

'Ca să poţi să faci un guvern din cel puţin două partide trebuie ca acele partide, oamenii din acele partide să fie cât de cât compatibili. (...) Ce-i acum în PNL, vorbim de PNL şi de PDL-ul lui Băsescu, este imposibil să existe compatibilitate şi colaborare cu PSD-ul. Este imposibil. Şi atunci, ca să pornim într-un guvern, într-un act de guvernare, pe care să-l distrugem peste şapte luni de zile, eu nu vreau să duc PSD-ul în această aventură, că înseamnă să duci ţara, ne batem joc de votul celor care se prezintă în 11 decembrie. Al doilea motiv îl reprezintă lipsa totală de viziune pentru dezvoltarea României pe care au arătat-o în aceste luni. Adică, nu au niciun fel de viziune. (...) Sper ca PSD şi ALDE să facă peste 50%, dar asta o vor hotărî românii. Dar, deocamdată, văd că avem în faţa noastră ca şi adversari nişte oameni care fiecare la rândul lui ori nu respectă Constituţia, ori nu respectă legile, ori nu au niciun fel de moralitate', a argumentat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel