EXCLUSIV  DEZASTRUL se apropiere de România. Boala pentru care NU există vaccin face ravagii

Pătrunderea pestei porcine africane pe teritoriul României ar produce o catastrofă economică la nivel naţional. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că există un risc mare ca aceasta să pătrundă în România, din ţările vecine afectate de această maladie.

Boala a fost depistată în Ucraina şi este foarte posibilă confirmarea ei şi la graniţa cu Republica Moldova.

"Am ieșit public și am avertizat asupra riscului. Pesta porcină africană, în condițiile în care nu există vaccin, atunci când intră întro regiune, toți porcii de acolo trebuie sacrificați. În aceste condiții, daunele sunt foarte mari. Înseamnă o pierdere economică foarte mare. Efectele sunt extrem de grave. Plus că se blochează și comerțul. Este foarte important ca oamenii să înțeleagă și să nu aducă niciun fel de produse de origine animală din regiunile respective. Este singura speranță că așa putem evita problema. Peste porcină este extrem de periculoasă și paguboasă", a spus Achim Irimescu la interviuriel DC News.

Răspunsul integral îl găsiți la minutul 23:

Posibilitatea extinderii în țara noastră a pestei porcine africane, depistată în Republica Moldova, a constituit tema unei întâlniri care a avut loc la Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților, la inițiativa președintelui acesteia, liberalul Nini Săpunaru, la care au fost prezenți ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, și reprezentații mai multor instituții, între care ANSVSA, structuri ale MAI, Poliției de Frontieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel