EXCLUSIV  Cristea, INSCOP: Când și de ce a eșuat Munteanu. Predoiu, colacul de salvare al PNL

Sociologul Darie Cristea subliniază că soluția exotică a PNL, Marian Munteanu, a făcut fix greșelile de care trebuia să fugă. Câștigat iese PSD-ul, care, în toată această situație, nu a trebuit să facă nimic. Directorul INSCOP crede că PNL încearcă acum o salvare a imaginii, nu neapărat câștigarea fotoliului de primar al Capitalei, Cătălin Predoiu plecând în cursă cu un handicap. 

Când și de ce a eșuat Munteanu

"După cum vă spuneam și săptămâna trecută: candidatura lui Marian Munteanu a fost o soluție exotică în condițiile în care PNL pierduse doi candidați. O soluție exotică dă rezultate repede dacă este bine comunicată și dacă nu are vulnerabilități de imagine sau își pierde potențialul la fel de repede dacă nu e comunicată bine și dacă nu reușește să blocheze expunerea publică a vulnerabilităților. Candidatul Marian Munteanu a părut că știe „să joace" cu presa în primele două zile de la nominalizare. După aceea au apărut și au putut fi exploatate o serie de declarații care îl plasau tocmai în zona pe care trebuia să o evite. În fața publicului s-a vorbit despre legionari, despre Soros, despre ortodoxie și multe altele în termeni care au expus tocmai acel conservatorism și acel tradiționalism care țineau de brandul Marian Munteanu. Pe undeva, Marian Munteanu s-a așteptat să i se pună în discuție anumite elemente ale profilului și a căutat să abordeze frontal riscurile. A intrat însă într-o dezbatere care era la modă în anii 90 și care nu avea nicio legătură cu postul pentru care a fost nominalizat. Și această imagine a candidatului nu prea era pe placul tuturor liberalilor, simpatizanți sau membri de partid. S-au acumulat rapid expuneri ale vulnerabilităților de imagine despre care vorbeam și cele mai multe nemulțumiri au venit chiar din tabăra liberală", a spus Darie Cristea pentru dcnews.ro

"În toată această desfășurare de evenimente PSD-ul nu a trebuit să facă nimic"

Cât despre situația în care s-a aflat Marian Munteanu, să fie contestat din PNL, directorul INSCOP subliniază: "Un candidat la primăria generală care nu este susținut de candidații de la sectoare ține de domeniul absurdului. Când nu ai susținerea partidului și a colegilor ce mai poți cere de la electorat? În cazul candidaturii lui Marian Munteanu, contaminarea discursului cu teme gen "legionari vs. comuniști" ține de o greșeală evidentă de strategie de comunicare. Cel mai interesant e că în toată această desfășurare de evenimente PSD-ul nu a trebuit să facă nimic". 

"O a patra candidatură pornește cu un handicap"

Sociologul a precizat că PNL a sacrificat și "ideea de candidatură exotică" și singura soluție mai era "un  personaj bine poziționat în partid, în așa fel încât să nu poată fi contestat". "Chiar și așa, o a patra candidatură pornește cu un handicap. Ea va încerca în primul rând să fie o candidatură care să salveze imaginea partidului. Nu știu dacă victoria în cursa pentru fotoliul de primar va mai fi o țintă propriu-zisă", a subliniat directorul INSCOP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel