Cine și ce sunt hipsterii? De la "ăia cu dacii liberi" până la cei "cu biciclete scumpe"

skater
skater

În contexul protestelor actuale, pe forumul Softpedia, a fost deschis un topic despre hipsteri, prin care se încearcă o definire a hipsterului român. 

[caption id="attachment_384256" align="aligncenter" width="640"] foto: societateacivila.com[/caption] Persoana care a deschis topicul a scris:

"Se pare ca hipsterul autohton a devenit la mare cautare. Arata cam ca individul ala din reclama cu Indygen care iese cu un zgomot gretos pe toate site-urile. Il gasesti la demonstratiile din ultimile zile postand de pe Iphone sau Galaxy sau tablete whatever mesaje ce infiereaza tehnologia moderna si cere intoarcerea la natura. Dupa care placa acasa cu SUV-ul din parcare unde in spate poseda si o bicicleta de mare finetze. Il mai gasesti printre aia cu dacii liberi ce misuna pe tot netul si striga din steagurile lor lup. Asculta muzici care mai de care mai "cotite" pe acasa si prin cluburi exclusiviste. Infiereaza corporatismul capitalist si modul de viata modern strigand cat il tin puterile imbracat in blugi vechi dar de firma  si trimitand de zor cv-ri la Microsoft sau Google".

Un alt 'forumist' continuă: "au biciclete scumpe". Un altul continuă: "le place nonconformismul, dar majoritatea sunt sclavi în multinaționale, îmbrăcați identic 10 ore pe zi/. Ei la costum, cu ochelari ray-ban luați cu cardu' în 12 rate, ele în deux-pieces, cu imitații de Blahnik în picioare". Descrierea forumiștilor continuă: "Și zici că-i mai util să stai în strada în blugi rupți în c*r (din fabrică) și cu un tricou "Oxford" (chit că mulți n-ar fi în stare să-ți arate orașul pe hartă) și cu un afiș în mana pe care nici tu nu-l înțelegi?".

Un alt forumist subliniază că preferă "o țară mai săracă, chiar o țară agrară, dar curată și nepoluată", pe când un altul îl întreabă pe inițiatorul topicului: "Și ce ai vrea, să se duca acasă cu trotineta?".

Hipster conjunctural

"Nu cred că vreun hipster adevarat ar avea minimul curaj să se puna cu forțele de ordine. Ăia de afară care protesteaza sunt complet din alt aluat. Ăla bun. La noi se lipesc doar de proteste, sunt conjuncturali", scrie un forumist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel