Ce spune Radu Tudor legat de apelul lui Tăriceanu la Iohannis

Radu Tudor a comentat, vineri, la Antena 3, în legătură cu apelul lansat de către Călin Popescu Tăriceanu către președintele Klaus Iohannis prin care cere demiterea șefilor DNA și SRI nu înainte ca șeful statului să verifice ultimele declarații ale lui Traian Băsescu.


"Din pozițiile anterioare, știm că președintele Iohannis nu se implică absolut deloc nici în cauze instrumentate de DNA, nici în ceea ce privește activitatea SRI. Am văzut că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, invocă ineficiența Comisiei parlamentare de control asupra SRI. Dl Tăriceanu are o singură șansă: împreună cu PSD, cu care formează majoritatea în Parlament, să adopte o decizie a Parlamentului semnată de toți parlamentarii majorității în care să spună ce lucruri în neregulă consideră Parlamentul că există în momentul de față în instituțiile de forță. Dacă tu ai instrumentul parlamentar la dispoziție și ești președintele uneia dintre Camere, al doilea om în stat, faptul că faci apel la președinte înseamnă că recunoști incapacitaea Parlamentului de a soluționa o criză instituțională gravă.

Pe de altă parte, cred că și președintele trebuie să aibă un mesaj în legătură cu toate aceste acuzații", a declarat Radu Tudor prin telefon.

Citește și: Tăriceanu: Dacă Băsescu a spus adevărul, Iohannis trebuie să îi DEMITĂ

În opinia jurnalistului, o astfel de problemă nu se rezolvă prin declarații de presă sau prin apel la președinte. 

"Sunt șapte generali din SRI trecuți în rezervă. Dacă așa a considerat dl Iohannis că trebuie să facă schimbări atât de numeroase în cel mai important serviciu de informații al țării, nu știu unde se va opri povstea asta. Toate schimbările acestea au fost făcute foarte rapid, după discuții între directorul SRI și președintele Iohannis, dar Parlamentul este cel chemat să reșolve o criză instituțională și ea nu se rezolva prin declarații de presă sau prin apel la o altă persoană. Dacă tu ai forța și capacitatea politică să reglezi ceva ce nu merge în Români, ia-ți partenerul de majoritate și guvernare, pe Liviu Dragnwa, și împreună, PSD-ALDE, să facă în așa fel încât să oprească aceste mecanisme pe care ei le consideră abuzive la instituțiile de forță", a mai spus Radu Tudor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel