Bombă: PSD a preluat controlul în Comisia SIE, înainte de nominalizarea lui MRU

În urmă cu o săptămână, componența Comisiei de Control a Serviciului de Informații Externe a fost schimbată de Parlament. Fără avizul Comisiei, nu poate ajunge la votul din plen nominalizarea făcută de Klaus Iohannis, care l-a propus pe Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE.

Prin Hotărârea 31 a Parlamentului, citită în plenul parlamentar reunit pe 16 iunie, secretarul Comisiei de control al SIE, deputatul PNL Cornel-Mircea Sămărtinean, a fost înlocuit cu deputatul PSD Dorel-Gheorghe Căprar, scrie România Liberă. Decizia a fost luată în ședința Birourilor Permanente reunite de pe 15 iunie. PSD susține că modificarea era necesară pentru a fi respectat algoritmul, conform alegerilor din 2012. Cât timp a funcționat USL, în Comisia de control al SIE erau membri doi pesediști, doi peneliști și un pedelist.

După ruperea USL și fuziunea PNL-PDL, raportul de forțe s-a schimbat, iar măsura luată săptămâna trecută ar fi vizat respectarea înțelegerii inițiale.

Comisia specială a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe are cinci membri: Mihăiță Calimente (PNL), președinte, Ilie Sârbu (PSD), vicepreședinte, Dorel George Căprar (PSD), secretar, Lucian Obreja (PNL) și Mihai Weber (PSD), membri.

Ilie Sârbu a declarat că nominalizarea lui MRU, fără avizul CSAT, nu respectă procedură, iar PSD va vota împotrivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel