Bolnavii de cancer: de 10 ani, decidenții știau! Nu s-a vrut Registrul Național de Cancer

ancheta_oncologie
ancheta_oncologie

Federația Asociațiilor  Bolnavilor cu Cancer susține că tensiunile din oncologie sunt generate de lipsa de reacție a autorităților sanitare. Bolnavii cu cancer consideră că situația condamnabilă descoperită de anchetele DNA nu s-ar fi produs dacă exista Registrul Național de Oncologie.

Acest registru ar fi monitorizat cu exactitate banii alocați pentru  oncologie, terapiile aplicate și efectele acestora  asupra pacienților, beneficiile tratamentelor,  numărul de pacienți tratati și monitorizați, arată FABC. Pe lângă un control mai bun, se genera și o statistică în baza căreia ar fi fost construit un buget pentru oncologie, corect și transparent.

Dacă exista Registrul de Cancer se putea afla în orice moment numărul real al pacienților oncologici aflați în tratament sau doar în supraveghere, ce terapie au primit, ce analize s-au efectuat etc.

Federația Asociațiilor  Bolnavilor cu Cancer a cerut de aproximativ 10 ani implementarea acestui registru, dar nu a primit decât promisiuni până acum, se arată în comunicatul FABC!

Au apărut escrocii care vând terapii alternative pentru cancer

”Menționăm încă odată că FABC susține actul de justiție, condamnând faptele reprobabile din sistem și cere decidenților, în mod imperativ și imediat , înființarea Registrului Național de Oncologie!”, se arată în comunicatul federației.

FABC recunoaște că este regretabil și condamnabil ceea a descoperit DNA în sistem, precum și acuzele aduse medicilor oncologi. Totuși, trebuie evitată etichetarea ca infractori a tuturor medicilor. Lipsa de încredere în medic favorizează apariția escrocilor cu oferte de alternative terapeutice la medicamentele alopate. Aceste terapii alternative nu sunt bazate pe dovezi științifice, nu îi ajută pe pacienți, ba chiar le grăbesc sfârșitul, scrie FABC într-un comunicat difuzat luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel