Antonescu: Voi cere votul pentru candidatura mea chiar dacă Iohannis e mai bun în sondaje

Fostul președinte PNL, Crin Antonescu, a arătat că momentul cheie al următoarei Delegații Permanente, de natură să fie sursa a puternice tensiuni, va fi procedura de alegere a prezidențiabilului PNL.

Antonescu a spus că el va cere votul pentru candidatura sa chiar dacă sondajele făcute de PNL vor arăta că Iohannis este cel mai bine plasat. Liberalul crede că sunt mulți colegi ai săi care ar dori să se sară peste procedura votului, iar numele candidatului PNL să fie tranșat doar de sondaje.

"Indiferent care ar fi rezultatul sondajelor, eu voi cere vot, punând la dispoziția colegilor care votează și candidatura mea", a declarat Crin Antonescu, în ediția de miercuri a emisiunii "Jocuri de Putere", de la Realitatea Tv.

Antonescu admite că Iohannis stă mai bine în sondaje decât oricare eventual candidat din PNL sau PDL.

"Și dacă sondajele arată că dl Iohannis are 99,5% și eu am 0,5%, candidatura mea rămâne la dispoziția colegilor și colegii votează. În sensul acesta eu am spus de o săptămână: domne, haideți, dacă nu facem niște cercetări puțin mai sofisticate, ci pur și simplu facem niște sondaje, păi sondaje fac și alții, puneți dom'le cât vreți de la voi la sondaje și haideți să trecem la vot direct. Nu în sensul că eu aș refuza sondajele sau că le-aș nega, ci în sensul că indiferent ce îmi arată un sondaj acum eu trebuie să dau un vot care înseamnă viziunea mea pentru toată această competiție până la sfârșitul ei", a mai spus Antonescu.

Liberalii se reunesc luni, 21 iulie, în Delegația Permanentă, pentru a alege nominalizarea PNL la alegerile prezidențiale. Iohannis sau Antonescu va intra într-o competiție internă cu reprezentantul PDL, câștigătorul urmând să fie candidatul comun unic la alegerile din noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel