Ziua Franței, sărbătorită la București. Michele Ramis: România este pentru Franţa un partener esenţial în regiune

România este un partener esenţial al Franţei în regiune, a subliniat, vineri, ambasadoarea Michele Ramis, la recepţia oferită de 14 iulie - Ziua Naţională a Republicii Franceze. 

Diplomatul şi-a susţinut discursul atât în limba franceză, cât şi în limba română. La recepţia de Ziua Franţei participă şi premierul Viorica Dăncilă. 'Doamnă prim-ministru, prezenţa dumneavoastră este o mărturie a caracterului excepţional al relaţiilor de prietenie dintre ţările noastre şi a dorinţei comune a liderilor lor de a le consolida şi mai mult. Anul acesta, România va sărbători 30 de ani de la Revoluţia din 1989, care a dat naştere democraţiei române', a afirmat Michele Ramis, evidenţiind că 'România este pentru Franţa un partener esenţial în această regiune a Europei'.

Felicitări pentru autoritățile române

Ambasadorul Franţei la Bucureşti a felicitat, în discursul său, autorităţile române pentru succesul preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. 'Cunoaştem ataşamentul poporului român faţă de Europa şi de proiectul politic european. Europa este bunul nostru comun, proiectul nostru măreţ în faţa provocărilor cu care ne confruntăm, fie că provin din exteriorul sau din interiorul Uniunii Europene', a punctat ea.

'În ciuda unei agende încărcate şi a unor constrângeri politice puternice, pe durata preşedinţiei române s-au înregistrat progrese semnificative în ceea ce priveşte numeroase dosare, dintre care unele sunt deosebit de importante pentru Franţa', a evidenţiat ambasadoarea. Ea a vorbit despre importanţa statului de drept în Uniunea Europeană. 'Europa este, de asemenea, o comunitate de valori, care stau la baza ei şi îi dau putere. Printre aceste valori, consacrate de articolul 2 din Tratatul privind Uniunea Europeană, statul de drept este de o importanţă primordială. Trebuie să păstrăm acest cadru democratic şi să respectăm drepturile pe care acesta le presupune', a declarat Michele Ramis. În discursul său, diplomatul francez a amintit că, anul acesta, relaţiile bilaterale au fost marcate de Sezonul Franţa - România, care se încheie duminică.

Aniversarea din acest an are loc sub semnul sezonului România- Franţa

'Acest Sezon a fost un veritabil succes, în special în rândul tinerilor, cu peste 800 de evenimente organizate în 160 de oraşe diferite din Franţa şi România şi le-a permis cetăţenilor noştri să se redescopere', a arătat ambasadoarea, care a reamintit că manifestarea se va încheia cu o serie de evenimente, cu intrare liberă, în Parcul Carol din Bucureşti. Michele Ramis a vorbit şi despre prezenţa economică a Franţei în România, cu peste 2.300 de companii, care asigură 120.000 de locuri de muncă.

'Desigur, pentru a continua să se dezvolte, aceste investiţii au nevoie de predictibilitate legislativă şi reglementară şi de un mediu favorabil. Şi apreciem angajamentul autorităţilor române în acest sens', a afirmat ea. Diplomatul francez a încheiat mesajul său cu o încurajare către jucătoarea română de tenis Simona Halep, calificată în finala turneului de la Wimbledon. 'Nu pot încheia fără un cuvânt de încurajare pentru Simona Halep, căreia îi doresc mult succes la turneul de la Wimbledon', a spus Michele Ramis în limba română.

Vezi și Ziua Franței, sărbătorită la București. Klaus Iohannis, marele absent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel