Zi dezamăgitoare pentru fanii lui Roger Federer

Foto Pexels
Foto Pexels

Legendarul jucător de tenis, elvețianul Roger Federer, nu s-a mai clasat în afara primilor 10 jucători din 2017, dar elvețianul va părăsi cu certitudine topul imediat după Indian Wells.

Săptămâna aceasta debutează Mastersul de la Indian Wells și, la capătul celor aproape două săptămâni, clasamentele tenisului mondial se vor modifica semnificativ.

Ziua de luni, de după decernarea titlurilor la masculin și feminin, va fi una dezamăgitoare pentru fanii lui Roger Federer, care își vor vedea jucătorul preferat clasat în afara top 10, pentru prima dată din 2017.

Federer ar fi ieșit mai devreme din top 10 dacă nu ar fi fost introdusă regula clasamentului protejat, determinată de pandemie. Dar, odată cu pierderea protecției de care s-a bucurat, prin prisma regulamentului, Federer va începe să piardă puncte importante în clasament, în următoarele două săptămâni. El va pierde cele 300 de puncte câștigate la Indian Wells, în 2019, precum și 180 de puncte de la Mastersul de la Shanghai, care nu va mai avea loc în acest an.

În acest context, punctele pierdute vor fi mai mult decât suficiente pentru a-l trimite pe elvețian în afara top 10. Va fi interesant de văzut cât de mult va mai coborî acesta în clasament, în perioada în care se recuperează după operația la genunchi.

Simona Halep și Emma Răducanu, șanse mari de a se confrunta în turul trei la Indian Wells

Masters-ul de tenis BNP Paribas Open de la Indian Wells și-a configurat luni noaptea programul meciurilor de pe tabloul principal al competiției feminine. Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu au intrat direct pe tabloul principal.

Simona Halep și Sorana Cîrstea vor evolua direct în turul doi al turneului, ele pornind din postura de capi de serie numărul 11, respectiv 32.

Simona Halep va debuta în turneu în compania câștigătoarei dintre ucraineana Marta Kostyuk (58 WTA) și chineza Shuai Zhang (48 WTA), care se confruntă miercuri seara. Dacă va trece de turul doi, Halep are șanse mari să o întâlnească în turul trei pe Emma Răducanu, cap de serie nr. 17, care intră și ea direct în turul doi, și va trebui să o învingă pe câștigătoarea meciului dintre Maria Camila Osorio Serrano (71 WTA) și Aliaksandra Sasnovich (100 WTA). Dacă una dintre cele două sportive va trece în optimi, atunci există posibilitatea să întâlnescă alți doi capi de serie importanți, pe Petra Kvitova sau pe Viktoria Azarenka.

Sorana Cîrstea (40 WTA) se află tot în prima jumătate de tablou și se va confrunta în turul secund cu învingătoarea dintre americana Ann Li (69 WTA) și japoneza Misaki Doi (109 WTA).

O eventuală calificare în sferturile de finală, ar putea să îi aducă Soranei Cîrstea ca adeversară pe Simona Halep sau pe Emma Răducanu.

În ceea ce o privește pe Irina Begu, aceasta se află în partea de jos a tabloului, urmând să joace în primul tur cu franceza Fiona Fero (81 WTA), pe care nu a întâlnit-o niciodată până acum în carieră.

Primul tur, lipsit de capii de serie, programează totuși o serie de întâlniri interesante. Astfel, dubla campioană a turneului, Kim Clijsters, care se află la prima sa apariție la BNP Paribas Open după zece ani, o va întâlni pe Katerina Siniakova, în runda inaugurală la Indian Wells.

Fostul număr 1 mondial, Clijsters, care a primit un wildcard pentru tabloul principal, își va începe campania împotriva numărului 53 mondial, Katerina Siniakova. Câștigătoarea acestei partide va înfrunta în turul al doilea o altă fostă număr 1 mondial și multiplă campioană, Angelique Kerber, cap de serie nr. 10.

Clijsters, de patru ori campioană de Mare Șlem, care a câștigat titlurile la Indian Wells în 2003 și 2005, caută în continuare prima victorie la nivel de turneu de la retragerea din 2012. Ea a revenit în 2020 și a suferit înfrângeri la limită în cele trei meciuri pe care le-a disputat anul trecut, în fața lui Garbiñe Muguruza, Johanna Konta și Ekaterina Alexandrova. În debutul sezonului, săptămâna trecută, la Chicago, ea a cedat în trei seturi, în fața lui Hsieh Su-wei.

O altă campioană de Grand Slam care va disputa primul tur în această săptămână este Sloane Stephens, campioana US Open 2017, care o va întâlni pe Heather Watson. Câștigătoarea acestui meci va juca împotriva Jessicăi Pegula, cap de serie numărul 19, în turul al doilea.

Și Madison Keys, vicecampioană la US Open 2017, va fi implicată într-o bătălie dură în runda inaugurală, urmând să o înfrunte pe Kaia Kanepi, de șase ori sfertfinalistă de Grand Slam. Câștigătoarea acestui meci va înfrunta o altă mare jucătoare, pe Anastasia Pavlyuchenkova, cap de serie nr. 9.

Lucrurile vor continua să fie interesante odată ce vor începe meciurile din turul al doilea, unde cele 32 de jucătoare cap de serie intră în acțiune, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel