Zelenski: Lupte feroce la Severodonețk. Vă amintiți că Rusia plănuia capturarea Donbasului la început de mai? Suntem în a 108-a zi

foto pexels
foto pexels

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a răspuns, în obișnuitul său discurs de noapte, informațiilor privind distribuirea de pașapoarte rusești locuitorilor din Herson: „colaboratori și oameni din anturajul lor”, dar a vorbit și despres situația din Donbas.

Zelenski a anunțat că în orașul Severodonețk continuă "luptele de stradă feroce".

"Vă amintiți cum Rusia a sperat să captureze întregul Donbas la începutul lunii mai? Suntem deja în a 108-a zi de război, suntem deja în iunie. Donbasul rezistă. Pierderile suferite de ocupanți, inclusiv în această zonă, sunt extrem de semnificative. În total, armata rusă are astăzi aproximativ 32.000 de suflete moarte. Și pentru ce? Ce ți-a dat Rusia?".

Vorbind despre pașapoartele acordate de ruși locuitorilor din regiunile ocupate, liderul ucrainean afirmă:

"Știri despre distribuirea pașapoartelor rusești în Herson și despre distribuirea pașapoartelor în Melitopol au fost răspândite în mod activ în teritoriile ocupate și în Rusia. Și m-am uitat la cine în aceste știri a fost prezentat ca fiind rezidenții din Kherson și Melitopol care se presupune că doresc pașapoarte rusești. Câțiva colaboratori și oameni din anturajul lor. Ei bine, nu părea o coadă pentru a obține un pașaport, ci o încercare de a obține un bilet pentru a fugi", a spus Zelenski, citat de agenția Mediafax.

Președintele a adăugat că trupele ucrainene eliberează treptat teritoriul regiunii Herson. „Astăzi, satul Tavriis'ke a fost adăugat pe lista așezărilor restituite statului nostru. Există anumite succese și în regiunea Zaporizhzhia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel