Zelenski i-a cerut lui Biden să desemneze Rusia 'stat sponsor al terorismului' (Washington Post)

Zelenski a ironizat  insistenţa cu care Moscova susţine că războiul împotriva ţării sale merge bine
Zelenski a ironizat insistenţa cu care Moscova susţine că războiul împotriva ţării sale merge bine

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut recent preşedintelui american Joe Biden ca SUA să desemneze Rusia 'stat sponsor al terorismului', a relatat vineri Washington Post, citat de Reuters.

Joe Biden nu s-a angajat la nimic specific în timpul respectivei convorbiri, a menţionat cotidianul american, citând persoane informate.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, Washingtonul consideră drept 'stat sponsor al terorismului' o ţară care 'a oferit susţinere în mod repetat actelor de terorism internaţional', a precizat Washington Post, conform Agerpres.

În prezent, în această categorie sunt încadrate patru ţări - Coreea de Nord, Cuba, Iranul şi Siria.

Citește și - Ireal! Kremlinul avertizează că 'va declara război' Ucrainei

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a amenințat că Rusia ar putea „declara război” Ucrainei.

Deși poate părea surprinzătoare, declarația lui Peskov are sens, întrucât rușii obișnuiți nu știu oficial că Rusia invadează Ucraina.

Oficialii ruși nu folosesc cuvântul „invazie” și nici „război”, ci denumesc incursiunea militară în Ucraina ca fiind „o operațiune specială”.

„Dacă Ucraina va continua provocările prin atacarea orașelor ruse, atunci Rusia va fi obligată să declare război împotriva Ucrainei”, a declarat Peskov, citat de Visegrad24.

Autoritățile ruse acuză de câteva zile lovituri militare ale ucrainenilor asupra unor localități ruse de la graniță. Oficialii de la Kiev susțin că au găsit cadavrele a sute de civili uciși


În timp ce Kremlinul pretinde că nu este încă în război, peste 900 de cadavre civile au fost descoperite în regiunea din jurul Kievului, în urma retragerii forțelor ruse – aproape toți împușcați, potrivit Associated Press, citează poliția locală, citează The Guardian.

Numărul este dublu față de cel anunțat de autoritățile ucrainene în urmă cu aproape două săptămâni, iar prezența rănilor indică faptul că mulți au fost „pur și simplu executați”, au spus ofițerii.

Andri Nebitov, șeful forței regionale de poliție din Kiev, a declarat că cadavrele au fost abandonate pe străzi sau au fost înmorâmântate în gropi comune. El a citat date ale poliției care indică faptul că 95% au murit din cauza împușcăturilor, relatează AP.

Cel mai mare număr de victime a fost găsit în Bucha, unde erau peste 350. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel