Vremea pe o lună, 1 - 29 august 2022. Când revine canicula

foto pexels/ Vreme august
foto pexels/ Vreme august

ANM a emis prognoza meteo pe o lună. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarea lună. Dacă în săptămâna aceasta, vor fi valori apropiate de normalul perioadei, în cea mai mare parte a țării, excepție făcând vestul și sud-vestul, în a doua săptămână de prognoză, 8 - 15 august, în toate regiunile vor fi temperaturi în mediile normale (posibil ușor mai ridicate prin vest). Din 15 august, revine canicula, mai arată prognoza săptămânii 15 - 22 august, iar tendința va continua și-n săptămâna următoare de prognoză, 22 - 29 august. 

Dacă săptămâna aceasta, precipitațiile vor fi deficitare, în săptămâna următoare de prognoză se anunță excedent în zonele montane. Vor fi precipitații deficitare în est și-n sud-est, iar în rest vor fi precipitații apropiate de cele normale. 

Din 15 august, doar în zonele montane și sub-montane, precum și-n vest și nord-vest, vor fi precipitații sub media perioadei. În rest, vor fi în normele acestui interval. În ultima săptămână de prognoză, se anunță precipitații deficitare în toată țara. 

Iată ce anunță ANM:

1 - 8 august

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face regiunile vestice și sud-vestice, unde temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

8 - 15 august

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zonele montane, dar și deficitare în est și sud-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

15 - 22 august

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în zonele montane și sub-montane, precum și în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

22 - 29 august

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice.

Vremea pe regiuni, pentru primele două săptămâni din august

BANAT

În prima săptămână a intervalului, vremea va fi într-un proces de încălzire, devenind călduroasă, iar în perioada 4 - 7 august local caniculară, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 29...32 de grade spre 34...36 grade şi ale minimelor de la 11...16 grade spre 14...19 grade. Deşi în a doua săptămână de prognoză valorile termice vor fi în uşoară scădere, în ansamblu şi această perioadă va fi caracterizată de o vreme călduroasă, cu temperaturi peste normalul perioadei – mediat regional cele diurne vor fi de 30...32 de grade, iar cele nocturne de 14...17 grade, fiind posibile şi după-amiezi în care se va putea atinge starea de caniculă.

Regimul pluviometric va fi deficitar în prima parte a perioadei de referinţă, dar din data de 7 august va creşte probabilitatea pentru averse, dar şi pentru celelalte manifestări ale instabilităţii atmosferice. 

CRIŞANA

Pe parcursul primei săptămâni din interval, vremea va fi într-un proces de încălzire, devenind călduroasă, iar în perioada 4 - 7 august local caniculară, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 29...31 de grade spre 34...36 grade şi ale minimelor de la 11...15 grade spre 14...18 grade. Deşi în cea de-a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice în uşoară scădere, în ansamblu şi această perioadă va fi caracterizată de o vreme călduroasă, cu temperaturi uşor peste cele normale – mediat regional cele diurne vor fi de 30...31 de grade, iar cele nocturne de 14...17 grade.

Din data de 7 august va creşte probabilitatea pentru averse, dar şi pentru celelalte manifestări ale instabilităţii atmosferice.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel