Urmărește emisiunea live


VREME extremă în București: Caniculă și furtuni. ANM, prognoză meteo specială: Vor fi maxime de 36 grade Celsius

foto pixabay/Caniculă și furtuni în București
foto pixabay/Caniculă și furtuni în București

ANM a emis o prognoză specială pentru București. Urmează temperaturi de 36 de grade Celsius, dar și furtuni puternice de vară. 

Pentru astăzi, 21 iunie 2021, meteorologii anunță că ”cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă pot fi în medie de 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.”

Caniculă și furtuni, în București

De astăzi, de la ora 22:00, până vineri, 25 iunie 2021, la ora 22:00, ANM anunță că ”În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată, astfel mai ales în timpul după-amiezilor și al serilor, probabilitatea pentru averse torențiale și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul se va intensifica în timpul ploilor și vor fi posibile vijelii și căderi de grindină. Vremea va deveni călduroasă, caniculară în zilele de joi și vineri, iar disconfortul termic va fi accentuat. Vor fi maxime de 32...36 de grade și minime 16...20 de grade.”

Vezi și:  COD PORTOCALIU  A fost emis un nou COD PORTOCALIU de averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. HARTA ANM

La Digi24, meteorologul Alina Șerban a spus că ”Temperaturile vor fi în creștere treptat și vor ajunge la pragul caniculei, chiar îl vor depăși. Vor fi maxime de 35 de grade și, uneori, chiar mai mult, la început în vestul țării. Canicula se va extinde și în restul țării. Cea mai afectată va fi zona de sud. Treptat vorbim de un disconfort termic mai accentuat, deoarece atmosfera este încă foarte bogată în umezeală.”

”Vom înregistra, la scara întregii țări, valori maxime în jurul a 36 de grade Celsius, iar vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, izolat caniculară în partea de vest și sud-vest. În Banat, Crișana și sud-vestul Olteniei se pot consemna valori de 36 de grade. În restul țării, acolo unde este posibil să mai avem perioade de instabilitate atmosferică, maximele nu vor depăși probabil 23-25 de grade. Însă de miercuri vremea va continua să se încălzească în aproape toată țara, va deveni caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, local în Transilvania și Maramureș, precum și în restul țării” a spus și directorul ANM, Elena Mateescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel