Voce din PNL: Scandalul din jurul Oanei Stănciulescu, artificial

Oana Stănciulescu
Oana Stănciulescu

Vicepreşedintele PNL Mircea Dolha susţine că scandalul privind propunerea partidului ca Oana Stănciulescu să facă parte din CA al TVR a fost creat artificial, afirmând că jurnalista este un om de o corectitudine ireproşabilă.

'Se cunoaşte faptul că Parlamentul României trebuie să desemneze zilele acestea un nou Consiliu de Administraţie al TVR, asta după ce, în toamna trecută, a fost demis precedentul Consiliu, cel condus de Stelian Tănase. Cum 'nu se putea' să treacă un astfel de moment fără un nou scandal, iată că 'ne-a fost livrat' unul! Şi anume scandalul artificial creat în jurul propunerii de către Partidul Naţional Liberal a jurnalistei Oana Stănciulescu, un om de o corectitudine ireproşabilă, pentru un loc în viitorul Consiliu de Administraţie al Televiziunii publice... Parcă am trăi într-un perpetuu 13-15 iunie 1990, când domnul 'tovarăş' Ion Iliescu vedea steaguri legionare peste tot!', declară Dolha.

El susţine că jurnalista Oana Stănciulescu este pusă pe 'lista neagră' deoarece, în câteva emisiuni de televiziune, s-a declarat împotriva neclarităţilor din Legea nr. 217/ 2015, cunoscută ca Legea antilegionară, care 'pot produce efecte de bumerang, punând la index o sumedenie de creatori de mare însemnătate în cultura română, dar care riscă să provoace extremism şi acolo unde nu este şi nici nu a fost'.

[citeste si]

Audierile în Comisiile de cultură pentru alegerea Consiliului de Administraţie al televiziunii publice încep luni, plenul reunit al Parlamentului urmând să aibă loc marţi. Preşedintele Klaus Iohannis le propune pe Christel Ţopescu - în calitate de membru titular - şi pe Ana Maria Sandu - membru supleant pentru Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune. Liberalii i-au propus pe Oana Stănciulescu şi Cristian Petcu drept membri plini, iar pentru supleanţi pe Adriana Meseşan şi Radu Carp. UDMR a propus-o ca membru plin pe Debreczeni Hajnal, iar ca supleant pe Rostas Peter Istvan. Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu afirma, zilele trecute, că în noul CA al televiziunii publice va propune ca membru plin pe Cristian Hadji-Culea, iar ca supleant pe Marius Epure. Guvernul îl propune pe George Orbean drept candidat pentru Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel