Vladimir Putin se plânge că Rusia a devenit ținta hackerilor: Atacuri GRAVE, comise de structuri de stat străine

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Putin se plânge că a crescut numărul atacurilor cibernetice împotriva Rusiei comise de "structuri de stat" străine.

Vladimir Putin susține că numărul atacurilor cibernetice asupra Rusiei comise de "structuri de stat" străine a crescut mult în ultima vreme, transmite Agerpres, citând Reuters. Totodată, preşedintele rus, a spus că Moscova va trebui să-şi consolideze apărarea cibernetică reducând riscul de a utiliza software şi hardware de peste hotare.

Site-urile mai multor companii de stat şi site-uri de ştiri s-au confruntat cu atacuri informatice sporadice după ce Rusia şi-a trimis forţele armare în Ucraina pe 24 februarie, adesea pentru a difuza informaţii care contrazic linia oficială a Moscovei privind conflictul.

"Au loc tentative ţintite de a dezactiva resursele de internet ale infrastructurii critice de informaţii a Rusiei", a afirmat Vladimir Putin, adăugând că media şi instituţiile financiare au fost vizate.

Reamintim că hackerii de la Anonymous i-au declarat război lui Vladimir Putin și  de la invadarea Ucrainei de către Rusia au piratat mai multor posturi de televiziune de stat din Rusia, dar și site-uri ale instituțiilor de stat.

VEZI ȘI: Lovitură pentru Putin, de 9 mai. Televiziunile din Rusia, atacate de hackeri. Anonymous: Vă MINT! - VIDEO

Vladimir Putin: Atacuri grave au fost lansate asupra site-urilor oficiale ale agenţiilor guvernamentale



"Atacuri grave au fost lansate asupra site-urilor oficiale ale agenţiilor guvernamentale. Tentativele de a accesa ilegal reţelele corporatiste ale unor companii ruse de vârf sunt de asemenea mult mai frecvente", a spus el.

Într-o întâlnire cu Consiliul de Securitate, Putin a apreciat că Rusia va trebui să-şi amelioreze securitatea informaţiei în sectoare cheie şi să treacă la folosirea de tehnologie şi echipament domestice.

Moscova încearcă de multă vreme să-şi amelioreze infrastructura internă de internet, deconectându-se chiar de la reţeaua globală de internet în timpul unor teste de vara trecută.

Totuşi, barajul fără precedent de sancţiuni occidentale impuse în replică la campania militară a Rusiei din Ucraina a sporit presiunea de a creştere rezilienţa sistemelor IT ale ţării, notează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel