Viorica Dăncilă, anunțuri înainte de ședința CSAT: Am trimis Corpul de control al Prim-ministrului

Viorica Dăncilă a transmis un mesaj de ultimă oră înainte de ședința CSAT.

„Având în vedere complexitatea situației din Caracal, precum și toate implicațiile sociale, există două priorități clare pe care le voi propune pentru dezbatere în CSAT:

1. Sunt obligatorii și urgente aflarea și comunicarea corectă a adevărului, precum și luarea tuturor măsurilor punctuale ce țin de acest caz. Există foarte multe surse de informații disparate, iar dezinformările sau adevărurile parțiale au generat un haos de comunicare și percepție la nivel public.

În acest sens, voi propune în CSAT ca grupul de lucru interinstituțional să se transforme într-un comandament dedicat, condus de domnul Raed Arafat – punct unic de contact și gestiune care centralizează informațiile anchetei, elaborează analizele și rapoartele necesare și comunică oficial date despre caz. Se vor face informări publice o dată la 6 ore.

2. Am constatat, de asemenea, analizând raportul MAI, că au fost implicate în gestionarea acestui caz persoane cu o abordare de-a dreptul inumană, lipsite nu doar de profesionalism, dar și de responsabilitate pentru o viață omenească. Un asemenea derapaj - nu doar de la atribuțiile de serviciu, ci și de la empatie și condiție morală – este de neacceptat, așa încât cer urgent începerea procedurilor de demitere pentru toți cei care au fost parte a proastei gestionări a apelului 112.

Totodată, am trimis Corpul de control al Prim-ministrului în anchetă și în maxim o săptămână voi avea un raport. În cazul în care vorbim de o eroare umană care a viciat procesul de salvare a copilului, este obligatoriu ca organele de justiție să acționeze. Cer ca cei vinovați să suporte absolut toate rigorile legii. Cer să se facă dreptate până la capăt.

De asemenea, voi propune grupului de lucru condus de domnul Arafat o analiză și un plan specific pentru condiții de angajare mai ample și mai dure în serviciul 112, precum și un program de trainiguri intensive și evaluări continue pentru personalul din această structură.

Am promis că vom lua toate măsurile necesare în acest caz și că vom modifica, legislativ și procedural, cadrul de funcționare al tuturor instituțiilor implicate în aceste procese. Avem cu toții această datorie, pentru societate, pentru români, pentru normalitate”, a scris, luni, Viorica Dăncilă pe contul de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel