Vindecări și exorcizări, vândute prin OTV de o sectă din Brazilia. Ascultă slujba împotriva cancerului, ținută în Vinerea Mare la Sala Palatului - AUDIO, GALERIE FOTO

Ascultă aici un fragment din slujba de „exorcizare a bolilor”.

“Iisus tu eşti soluţia, tu eşti medicamentul”,  scandează 1300 de voci, adunate în Sala Palatului din Bucureşti. Preotul, aranjat la patru ace, impunător, aproape comandând publicul, a ţinut slujba de “purificare” în Vinerea Mare. Timp de două ore, credincioşii au stat în picioare cu mâinile ridicate către tavanul sălii şi către crucea supradimensionată aşezată deasupra tuturor. Obiectul împărţea scena cu simbolul evreiesc, menorah.

Ascultă aici un fragment din slujba de „exorcizare a bolilor”.

Cine a spus că mântuirea dumnezeiască e gratis? La Biserica Universală, o grupare religioasă penticostală originală din Brazilia, credinţa vine cu preţul ei. Spălarea mâinilor cu apă sfinţită din Iordania este 100 de lei, acatistul costă de la 5 lei la 50 şi la fiecare slujbă trebuie să contribui cu o sumă de bani. Dacă nu ajungi la biserică nu-i nimic. Poţi să trimiţi banii prin poştă. Tot ce contează e să ajungă banii la biserică.

Preoţii, brazilieni de origine, promit vindecarea celor mai crunte boli doar prin credinţă. Vorbesc românește, cu accent care pare moldovenesc, dar de fapt așa sună româna în gura unor portughezi. La predicile televizate ei încurajează oamenii să se roage la televizor şi li se spune chiar că dacă pun un pahar de apă pe televizor , ei îl sfinţesc şi apa respectivă îi vindecă de diverse maladii.

„Nu mai iau niciun medicament, m-a binecuvântat domnul Iisus Hristos”

Din testimonialele credincioşilor aflăm că aceştia au aflat de aşa-zisă biserică de la apropiaţi şi de la OTV, întrucât slujba se transmite în fiecare dimineaţă, în direct. Credinţa  le-a rezolvat toate problemele, fie că era vorba de cele financiare sau de sănătate. “Când am intrat în biserică, m-au luat durerile, ameţeli, călduri, când am plecat eram fericită, sănătoasă”, sună declaraţia doamnei Flori din Ploieşti. O altă doamnă susţine cu tărie că prin intermediul bisericii şi-a vindecat copilul de 3 tumori cerebrale, cancer malign, pareză, diabet şi încă 15 diagnostice.Toţi şi-au găsit vindecarea prin descântec şi ovaţionări, chiar dacă ajungeau în pragul sinuciderii. De asemenea, oamenii încep să renunţe la medicina tradiţională în favoarea leacurilor oferite de biserică: “Nu mai iau niciun medicament, m-a binecuvântat domnul Iisus Hristos”.

De la OTV la Sala Palatului

Cultul Bisericii Universale a folosit pentru prima oară Sala Palatului drept loc de întâlnire, dar slujbele se ţin zilnic la televiziunile OTV, N24Plus, la postul de radio NaţionalFM şi la Catedrala Credinţei, de pe Şos. Fundeni. Preţ de 30 de minute, audienţa a ovaţionat numele lui Iisus Hristos, timp în care au repetat aceeaşi poezie: “Ieşi, ieşi, ieşi afară, toată durerea, pleacă acum”. Cu toate că acest cult nu este recunoscut în România, are sedii în peste 176 de ţări.Pe parcursul slujbei, mulţi oameni începuseră să plângă, iar cei mai înflăcăraţi să urle, moment în care lucrătorii bisericii le puneau mâna în cap şi îi “exorcizau”.

Chiar dacă unii dintre ei spun că au fost avertizaţi de prieteni sau familie să nu se mai ducă la slujbele bisericii, aceştia au continuat şi şi-au format convingerea că asta e singura biserică care-i poate ajuta. Deşi controversată, având probleme, uneori, cu Fiscul, Biserica Universală continuă să adune adepţi prin intermediul OTV-ului şi să-i convingă pe oameni să le dea bani pentru aşa zisa vindecare a unor maladii grave.

Cristina Staicu, Diana Stoica

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel