VIDEO. Proteste în Belarus. Sute de arestări, gaze lacrimogene și manifestanți bătuți cu bâtele

Protestele anti-Lukașenko din Belarus continuă. Sute de oameni au fost reținuți, iar forțele de ordine au folosit tunuri cu apă, gaze lacrimogene și bâte împotriva manifestanților.

Peste 400 de persoane au fost reținute duminică în timpul protestelor din Belarus, relatează centrul pentru drepturile omului „Viasna”, transmite Interfax. Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, marea majoritate a celor reținuți sunt din Minsk. În plus, au fost înregistrate detenții la Brest, Vitebsk, Mogilev, Grodno, Molodechno, Zhlobin, Kobrin, Bobruisk. Totodată,  aproximativ 40 de jurnaliști și fotografi ar fi fost reținuți de polițiști. Mulți dintre ei nu au fost încă eliberați.

Polițiștii ar fi folosit tunuri cu apă, gaze lacrimogene și bâte, iar reținerile au fost dure. Unii dintre manifestanți au ripostat și au aruncat cu sticle spre forțele de ordine. În consecință, mai mulți oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Din 9 august oamenii din Belarus ies în stradă și protestează împotriva realegerii lui Alexadr Lukașenko în funcția de președinte. Forțele de ordine au reținut și au aplicat violența asupra manifestanților în repetate rânduri de atunci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel