VIDEO - Gard în supermarket la Braşov şi Râmnicu Sărat. Vaccinaţii şi nevaccinaţii intră separat, dar se întâlnesc la raft

Captura Video
Captura Video

Un gard metalic a fost montat în interiorul unui supermarket din Râmnicu Sărat pentru a delimita accesul persoanelor nevaccinate de cel al persoanelor care au un certificat verde. O situaţie similară ar fi şi la Braşov. 

Filmarea a devenit virală pe reţelele de socializare, iar pe fundal se aud chiar şi voci care contestă măsura gardului metalic din interiorul supermarketului. 

"Ciudat, dacă până acum făceam mişto unii de alţii, acum chiar nu e ok aşa! Asta nu e glumă...", a scris un internaut. "Sari gardul dacă vrei la farmacie", a scris altul.  

Cei care au văzut clipul au fost contrariaţi şi de faptul că pe partea pe care este permis accesul doar cu certificat verde se află şi o farmacie. locaţie unde se poate intra fără certificat verde. 

Interesant este şi faptul că, deşi intrarea este separată de gardul metalic din imagini, atât persoanele vaccinate cât şi cele nevaccinate se întâlnesc la raft, în magazin. 

Am încercat să contactăm conducerea companiei care administrează supermarket-ul, însă aceştia nu au răspuns la telefon şi, până la ora la care a fost publicat acest material, nici la e-mail. Vom reveni cu răspunsul companiei, de îndată ce îl vom avea. 

Bilanţ COVID-19 România 

Până pe 21 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.762.701 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.040 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

1.639.344 de pacienți au fost declarați vindecați.  

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.936 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 21 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până astăzi, 54.959 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. VEZI CONTINUAREA AICI

Vaccinare şi carantinare ca în Austria? 

Raed Arafat a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că România nu ar adopta măsuri ca în Austria privind carantinarea nevaccinaților, sau obligația de vaccinare în anumite situații. 

”În acest moment, la nivel CNSU, la nivelul Comitetelor, nu există o astfel de abordare în România. Sunt într-adevăr Austria şi alte ţări care discută despre partea de obligativitate şi sunt unele măsuri mai dure care se implementează din partea unor ţări acolo unde o creştere numărului cazurilor.

Noi, măsurile pe care le-am implementat, şi am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor şi datorită acestor măsuri şi că poate şi populaţia a devenit mai atentă când a văzut impactul. Trebuie să recunoaştem că s-au mai vaccinat un număr de oameni, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit. S-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut.

La acest moment, nu s-a pus pe masă o discuţie fie referitoare la vaccinarea obligatorie sau referitoare la a crea un lockdown al nevaccinaţilor”, a declarat Raed Arafat, şeful DSU, la Ciolpani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel