Victor Ponta se declară îngrijorat de întâlnirea cu FMI, BM, CE

ponta
ponta

Prim-ministrul Victor Ponta se va întâlni mâine cu cu membrii delegației Fondului Monetar Internațional (FMI), Băncii Mondiale (BM) și Comisiei Europene, declarând că e  ”un pic îngrijorat de ceea ce a fost,” dar că situația de criză s-a încheiat după referendum

La fel ca șeful FMI, Victor Ponta a zis că este puțin îngrijorat în legătură cu situația recentă a României, dar situația de criză a trecut iar Guvernul își va respecta angajamentele, conform Mediafax. O delegație comună a FMI, CE și BM se află la București pentru a discuta cea de-a șasea evaluare a acordului de tip preventiv încheiat anul trecut, pe ordinea de zi aflându-se negocierea mai multor măsuri fiscale propuse de Guvernul Ponta și analizarea proiectului de buget pe 2013.

La întâlnirea de marți a șefului misiunii FMI, Erik de Vrijer, cu președintele interimar Crin Antonescu, primul menționat s-a declarat ”puțin îngrijorat,” de influența situației politice din România asupra economiei.

La finalul ședinței de azi a Guvernului, prim-ministrul Victor Ponta a mai adăugat, la cerea jurnaliștilor de a comenta afirmațiile făcute de Vrijer, următoarele: "În rest, a little bit concerned; toţi suntem un pic îngrijoraţi de ceea ce a fost, din punctul meu de vedere. Pe 29 iulie s-a încheiat ca şi criză politică, iar instituţiile statului, fie că vorbim de Banca Naţională, de Ministerul de Finanţe, de celelalte instituţii ale statului, au asigurat şi vorasigura în continuare şi stabilitate şi predictibilitate"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel