Victor Ponta nu este de acord cu schimbarea Legii educației

Premierul Victor Ponta i-a cerut, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu, să nu cadă în "capcana" în care au căzut predecesorii săi în privinţa modificării Legii Educaţiei. Premierul a declarat că  el, personal, nu este de acord cu noi schimbări până când nu este "toată lumea de acord".

Victor Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei să dea un mesaj de stabilitate, în contextul iniţierii unor noi schimbări la Legea Educaţiei.

"Domnul ministru Câmpeanu, să nu cădeţi în capcana în care au căzut toţi miniştrii. O să facem o nouă lege atunci când va fi toată lumea de acord", a spus Victor Ponta, făcând referire la Parlament, preşedintele României, sindicate, elevi, profesori şi părinţi.

Premierul a arătat că informaţiile privind modificarea legii educaţiei a creat din nou"agitaţie".

"Am văzut că a început iar agitaţia că iar schimbăm legea. Eu nu sunt de acord să schimbăm nicio Lege a Educaţiei pana nu stă toata lumea la masă, până n-o găndeste pe termen lung.

Citește și: Legea educației se schimbă din temelii. Vezi modificările - PROIECT

Vă rog să fiţi implicat, dar să daţi un mesaj foarte clar, nu de instabilitate: iar să schimbă ceva, iar o luam de la capăt cu schimbarile şi îi înnebunim pe oameni. Toată lumea trebuie implicată (...) Vreau să măsuraţi acolo de 1.000 de ori. Discutaţi cu toată lumea, trebuie făcute grupuri de lucru şi daţi mesajul de seriozitate şi stabilitate", a precizat Ponta.

Premierul i-a mai solicitat ministrului să găsească o soluţie şi pentru creşterea numărului de locuri la Facultatea de Automatică.

"La cererea companiilor de IT, să găsiţi o soluţie să avem mai multe locuri la facultatea de IT. Degeaba producem metalurgişti şi tot fel de meserii pe care nu le mai caută nimeni... toată lumea caută IT-işti şi nu avem suficienţi absolvenţi", a conchis Ponta.

Citește și: "Noua"-veche Lege a Educației. Ecaterina Andronescu: Trebuie practic rescrisă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel