Victor Pițurcă, reținut de procurorii DNA - Surse/ Șeful Romarm a fost reținut / UPDATE

Victor Pițurcă ar fi fost reținut  de procurorii DNA, potrivit unor surse.

UPDATE: Directorul general al CN Romarm SA, Gabriel Ţuţu, a fost reţinut, luni, de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în servicu şi trafic de influenţă în legătură cu achiziţia de măşti de protecţie în perioada pandemiei de COVID-19, a transmis DNA.

----

Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar privind achiziţia de produse medicale în pandemie, au precizat, luni, pentru Agerpres surse judiciare. Alături de el a fost reţinut şi şeful Romarm, Gabriel Ţuţu, potrivit informaţiilor Antena 3.

Potrivit Realitatea Plus, Victor Pițurcă a fost chemat, luni, la sediul central al DNA. Acesta ar fi dat declarații în fața procurorilor anticorupție și, ulterior, ar fi fost reținut pentru acuzații de corupție. Potrivit sursei citate, reținerea sa ar avea legătură cu contracte privind achiziția de măști în perioada pandemiei, mai ales contracte încheiate cu Ministerul Apărării Naționale. Victor Pițurcă și-ar fi folosit influența pentru ca acele contracte să fie câștigate de firma pe care fiul său o are.

Victor Pițurcă a fost audiat anul trecut în dosarul măștilor achiziționate pentru MApN

Anul trecut Victor Pițurcă ar fi fost audiat în secret de către procurorii militari în dosarul măștilor achiziționate pentru MApN, scrie prosport.ro.

În anul 2020, în perioada stării de urgență, șeful direcției medicale MApN, generalul D.P., s-ar fi ocupat de "operațiunea" de achiziționare a măștilor. Acesta i-ar fi trasat sarcină șefului farmaciilor din cadrul Direcției Medicale MApN, C.P., să găsească transport și fondurile necesare pentru achiziționarea echipamentelor medicale, în special măști de protecție, întrucât MApN nu dispunea de sumele respective.

După ce ar fi un găsit furnizor chinez prin italienii Riccardo și Andrea Barsanti, generalii MApN și-ar fi dat seama că nu au fonduri suficiente și ar fi apelat la Victor Pițurcă. Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal ar fi finanțat întreaga operațiune, firma administrată de fiul său, Alexandru Pițurcă (SC PAV GREEN ENERGY SRL) ar fi fost cea care ar fi plătit transportul măștilor.

Procurorii ar fi investigat ulterior posibile fapte de corupție comise de către generalii MApN, dar și fapte de evaziune fiscală. În plus, procurorii ar suspecta și o infracțiune de eludare a taxelor pentru că operațiunea s-ar fi derulat printr-un intermediar.

Victor Pițurcă nu este la prima interacțiune cu procurorii DNA, el fiind investigat în ceea ce privește rezilierea contractului dintre fostul selecționer al naționalei României și FRF. Totodată, Victor Pițurcă a fost anterior condamnat cu suspendare în Dosarul Valiza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel