Laura Vicol (PSD), șefa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, a dezvăluit că are mare încredere în ministrul Sorin Cîmpeanu, care face o „revoluție” în învățământul din România.
„Am încredere în miniștrii din coaliție. Am foarte multă încredere în domnul ministru Cîmpeanu (n.r Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației). Mai țineți minte când făcea parte din vechea guvernare, cu USR, și atunci și acum spun la fel: domnul Cîmpeanu este un ministru foarte bun și face foarte multe lucruri bune la Ministerul Educației”, a spus Laura Vicol, joi, în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCNewsTV.
„Revoluționează! Este o revoluție a învățământului. A reușit să adapteze programul România educată la ceea ce se întâmplă astăzi în școlile românești”, a subliniat Laura Vicol, adăugând că Sorin Cîmpeanu „ridică nivelul învățământului și îl așează pe locul pe care trebuia să stea de la bun început”.
„Tot încerc să-l conving să mute vacanța, să o lase până pe 15 septembrie, pentru că, în perioada 1-10 septembrie, se micșorează prețurile. Mulți părinți își duc copiii în vacanță în primele zile din septembrie”, a mai spus Laura Vicol.
„Educația trebuie să reprezinte baza generațiilor. Dacă nu ai generații educate, cum te gândești la viitor?”, a spus Laura Vicol.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat, la DCNews, ce înseamnă evaluarea standardizată, la ce să se aștepte profesorii, elevi, dar și părinții.
Potrivit ordinului de ministru publicat în Monitorul Oficial pe data de 13 mai, „la nivelul fiecărui judeţ/sector al municipiului Bucureşti, pilotarea evaluării standardizate se va organiza în câte șapte unităţi de învăţământ, incluzând unităţi de învăţământ cu profil pedagogic”.
„Subiectul zilei este evaluarea standardizată. E un subiect ce trenează de cel puțin zece ani în așteptările publice din România”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, marți, în cadrul unui interviu acordat DCNews, oferind ulterior zece argumente prin care a explicat importanța evaluării standardizate.
„În primul rând, evaluările standardizate reprezintă un instrument esențial pentru profesori. Sunt și pentru elevi, și pentru părinți, dar sunt esențiale pentru profesori, care își vor putea construi mult mai bine și mult mai eficient planurile de învățare, planuri personalizate pentru fiecare elev în funcție de stadiul în care se află acesta. Un al doilea avantaj este că putem compara rezultatele, pentru că sunt evaluări standardizate. Există acele acuzații de mult timp potrivit cărora nota 10 dintr-un liceu din centrul Bucureștiului înseamnă cu totul și cu totul altceva comparativ cu nota 10 într-un liceu din mediul rural, de exemplu. Vor fi comparații relevante, corecte între rezultate”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu. Continuarea, AICI!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu