Vaslui: Şase seri de film în cadrul Caravanei Les Films de Cannes

Caravana Les Films de Cannes aduce la Vaslui în perioada 5 - 14 iulie şase filme, la una dintre proiecţii fiind invitat regizorul Cristian Mungiu.

"Caravana Les Films de Cannes dă şansa publicului din ţară să vadă unele dintre cele mai recente filme, prezentate sau premiate la cel mai important festival de film
din lume. Caravana duce mai departe demersul iniţiat în 2016 de a reobişnui publicul din România cu un cinema de calitate", au transmis reprezentanţii Primăriei municipiului Vaslui, într-un comunicat de presă.

Vineri, de la ora 21,00 va avea loc proiecţia filmului Apusul/Sunset, în regia lui László Nemes, film care a fost prezentat în premieră la Veneţia în 2018, unde a
câştigat premiul criticilor FIPRESCI iar sâmbătă, publicul vasluian va putea viziona pelicula Amintiri din Epoca de Aur, Dragoste în timpul liber, regia: Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu, la proiecţie fiind invitat regizorul Cristian Mungiu.

Duminică, va fi proiectat Paterson, un film-poezie al celebrului Jim Jarmusch, pe 12 iulie iubitorii de film vor putea urmări co-producţia Franţa - România - Spania - Belgia - Statele Unite, turnată parţial în România, The Sisters Brothers. Sâmbătă, 13 iulie, va rula filmul Proiectul Florida, în regia actorului Sean Baker, iar seria filmelor prezentate la Vaslui se va încheia cu Războiul Rece, film premiat în cadrul Festivalului de la Cannes.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films, în parteneriat cu Primăria Municipiului Vaslui. Toate proiecţiile vor avea loc la Teatrul de Vară, iar intrarea este liberă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel