Vasile Borteș, șeful salvamarilor din Neptun, apel disperat: Părinții stau cu telefoanele pe șezlong și copiii se aruncă în valuri. Sunt niște inconștienți!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Vasile Borteș, șeful salvamarilor din Neptun, a făcut un apel disperat către turiști să nu mai intre în apa mării, după ce mai multe persoane și-au pierdut viața.

"Sunteţi nişte inconştienţi!"

"Turiştii să nu mai insiste să intre în apă. Îşi pun viaţa în pericol, dar ne-o pun şi pe a noastră, a salvamarilor. Sunt răguşit deja. De azi de dimineaţă, urlu, i-am certat, dar degeaba. Ei au un singur scop: să se arunce în valuri. Fac un tablou foarte sumbru... Părinţii stau pe şezlonguri cu telefoanele, cu tabletele, iar copiii se aruncă în valuri cu colace şi cu alte mijloace plutitoare foarte periculoase. Viaţa le este pusă în pericol.

Steagul roşu sunt convins că este arborat pe tot litoralul. În acest moment, viaţa salvamarilor este pusă în pericol, pentru că ai noştri turişti nu au nici cel mai elementar bun-simţ, să respecte regula de aur - când e pericol, nu te duci să te îneci", a spus Vasile Borteș, la Digi 24.

"Am scos, astăzi, patru inşi şi i-am predat la ambulanţă cu funcţii vitale. Doi salvamari s-au chinuit cu două jetski-uri aproape o oră, la Neptun, să scoată doi nefericiți care au vrut ei neapărat să braveze. Am salvat mulţi turişti cu saltea, cu mingi, cu fluturaşi. Inconştiență într-un cuvânt! Acesta este cuvântul pe care îl adresez părinţilor. Sunteţi nişte inconştienţi!", a mai punctat șeful salvamarilor din Neptun.

"Pe mal era un om resuscitat şi ceilalţi se uitau la el şi intrau în mare"

"Au un singur argument pentru a intra în apă - au dat bani şi au venit la mare, vor să se simtă bine de Sfânta Maria. Ei au un singur scop: să se simtă bine, adrenalina, nu le pasă! Şi, chiar dacă îi informezi că au  au dispărut nişte oameni, au murit înecaţi, nu le pasă! Nu le este frică! Pe mal era un om resuscitat şi ceilalţi intrau în mare. Se uitau la el şi intrau în mare. Nu le pasă!

Colegii mei, săracii, sunt disperaţi! Îi înţeleg perfect şi chiar îmi pare rău pentru ei. Sunt nişte oameni minunaţi, dar avem şi noi puterile noastre. Mai mult de atât nu putem să facem, pentru că nu suntem zmei, nu suntem supereroi. Suntem nişte oameni care aleargă de dimineaţă până seara zeci de kilometri pe plajă, ca să le fie bine turiştilor. Se pare că dânşii nu înţeleg chestia asta", a mai spus Vasile Borteș.

Vezi și: Update: Raed Arafat, semnal de alarmă pentru turişti/ Val de tragedii pe litoral. Trei persoane au murit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel