Varujan Vosganian, ATAC DUR la Guvern: Logică FALSĂ şi găunoasă. Dictatura, leac împotriva virusului

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Varujan Vosganian, deputat ALDE, a criticat în termeni duri comportamentul Guvernului în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei de coronavirus. 

"M-am săturat de lăudăroșenia asta care încearcă să ne convingă că acțiunea autorităților împotriva virusului a fost eficientă, ca dovadă numărul relativ mic de îmbolnăviri și decese! Realitatea e că, între statele Europei de est, România stă cel mai prost la numărul de îmbolnăviri, decese și testări la milionul de locuitori!

Prim-ministrul făcea comparația cu Spania unde, pornind în același timp cu noi, epidemia a înregistrat mult mai multe victime. Dar și Polonia are un număr mult mai mic de îmbolnăviri și decese decât Spania. Și Ucraina. Și Ungaria. Și Bulgaria. Și Serbia. Până și Rusia, ca număr total și raportat la numărul de locuitori, are un număr mai mic de victime decât Spania. Numărul de îmbolnăviri și decese din toate țările foste comuniste, și nu doar din Europa, ci și din Asia, nu e doar mai mic decât în Spania, ci și decât în Statele Unite, Marea Britanie, Italia, Germania, Franța, Belgia, Olanda sau Canada. Dacă judecăm performanțele guvernărilor de la criteriu evoluției pandemiei, ce să înțelegem de aici? Că cele mai performante administrații sunt cele ale fostelor țări comuniste din Asia, apoi ale fostelor state comuniste din Europa și abia în coada cozii sunt democrațiile occidentale!", a scris Varujan Vosganian pe Facebook. 

"Logica premierului, FALSĂ. Dictatura, leac împotriva virusului" 

"Așadar, leacul împotriva virusului e dictatura sau pseudodemocrația, democrația în epidemie dăunează grav sănătății!!! Ca să nu mai vorbim că India și Bangladesh, cu un deces la milionul de locuitori, sunt perlele coroanei.

Logica prim-ministrului este falsă și găunoasă. Probabil că, întro bună zi, geneticienii, nutriționiștii, epidemiologii și sociologii ne vor explica de ce democrațiile occidentale au fost cele mai expuse acțiunii virusului corona. Până atunci, până la comparația cu Spania, să constatăm că printre țările Europei de est, România stă cel mai prost în ce privește numărul de decese, de îmbolnăviri și testări la milionul de locuitori.", a mai scris deputatul ALDE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel