VAL de amenzi după protestul din ziua Congresului PSD

Scutaru Cristina / 19 Martie 2018 / 23:16 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Organizația Corupția Ucide a transmis că mai multe persoane au fost amendate după Congresul PSD care a avut loc la Sala Palatului pe data de 10 martie.

"Nu soliciți să ți se autorizeze un drept, atunci când acesta există și ți-l poți exercita! După Congresul Extraordinar al PSD, Jandarmeria Română a trimis un val de amezi protestarilor care au fost prezenți vis-a-vis de Sala Palatului. Valoarea amenzilor depășește 14.000 de lei.

În ziua Congresului au fost sancționate 6 persoane pentru perturbarea ordinii și liniștii publice, 4 dintre acestea au fost conduse către secțiile de poliție cu duba Jandarmeriei. (Fără să fie legitimate și fără să li se aducă la cunoștință contravenția săvârșită).

“Participarea la o contramanifestație. scandând lozinci impotriva participanților la Congresul PSD”

Astăzi, au fost primite prin poștă 11 procese verbale care au ca numitor comun “participarea la o contramanifestație. scandând lozinci impotriva participanților la Congresul PSD”. Niciunul dintre cei sancționați nu au fost legitimați și nici nu li s-a comunicat că ar săvârși vreo contravenție.

[citeste si]

Revoltător este faptul că domnul Ioan Duia (pv-ul cu creioanele) este surdo-mut, dar a fost sancționat de către Jandarmerie cu 2000 de lei pentru participare și SCANDAREA (?) de lozici.

Al doilea pv, al domnului Dobrogea, cuprinde la descrierea faptei următoarea sintagmă “afișând un mesaj: Liviu Dragnea reales la al XIV-lea congres”. Înțelegem că libertatea de exprimare se încheie în momentul în care începi să vorbești despre Liviu Dragnea?

Doar 16 oameni au fost amendați

Celelalte procese verbale încheiate pentru aceeași contravenție au valori diferite: 500, 1000 și 2000 de lei. Dintre cei 500 de participanți la protest, au fost sancționați până în momentul de față doar 16 dintre aceștia. Jandarmeria aplică legea discreționar!

Reamintim Jandarmeriei că încalcă grav următoarele drepturi fundamentale, garantate de Constituție:

- Art. 30 (Constituție) Libertatea de exprimare;
- Art. 39 (Constituție) Libertatea întrunirilor;
Cât și a art. 3 din Legea (adunărilor publice) 60/1991.

Orice amendă sau represiune a unor proteste este NECONSTITUȚIONALĂ!", a transmis Corupția Ucide.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25