Vaccinul pentru coronavirus, gata în ianuarie. Expertul de top în boli infecțioase explică

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Programul Administrației Trump de a accelera dezvoltarea unui posibil vaccin pentru coronavirus are obiectivul de a produce sute de milioane de doze până în ianuarie 2021.

Programul Administrației Trump de a accelera dezvoltarea unui posibil vaccin pentru coronavirus, numit „Operation Warp Speed" (operațiunea viteza luminii, n.r.), are obiectivul de a produce sute de milioane de doze până în ianuarie 2021 – lucru posibil în opinia expertului american în boli infecțioase dr. Anthony Fauci, conform CNN.

Fauci a spus că face parte din echipa implicată în acest proiect. „Suntem în fazele timpurii ale testărilor – Faza 1. Când intrăm în următoarea vază, va trebui să obținem un răspuns sigur și cu grijă, însă cât se poate de repede, dacă funcționează și nu este dăunător. Dacă da, vom începe să dăm drumul la o producție accelerată pentru companiile implicate", a explicat doctorul.

Produci anticipat și poate ai noroc

„Nu aștepți să obții un răspuns înainte să începi să produci – mai bine riști să produci anticipat, presupunând că funcționează, iar dacă funcționează, atunci poți să crești capacitatea și poate urmărești acel calendar", a adăugat doctorul Fauci. „Așa că vrem să o facem rapid, însă trebuie să ne asigurăm că este sigur și este eficient. Eu cred că este realizabil".

Anthony Fauci a explicat anterior că vaccinul pentru coronavirus poate dura între 12 și 18 luni. „Amintiți-vă, am zis în ianuarie și februarie că va fi un an sau 18 luni", a continuat doctorul. „Ianuarie ar fi un an – așa că nu este destul de departe față de cât zisesem anterior".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel