UVT. Laureații Galei Premiilor,  ediția a VI-a

Marilen Pirtea, rectorul UVT
Marilen Pirtea, rectorul UVT

Preocupați de dezvoltarea științifică și profesională, de recunoașterea meritelor și performanțelor membrilor săi, care contribuie în mod esențial la dezvoltarea comunității academice și la realizarea misiunii Universității de Vest din Timișoara, am instituit o bună tradiție, alături de partenerii permanenți pe care îi avem alături, din mediul economic și administrativ al regiunii, cu respect față de trecutul, prezentul și viitorul instituției, o tradiție ce își propune premierea excelenței.

Astfel, în cadrul unui nou eveniment anual dedicat știinţelor, artelor și sportului, desfăşurat sâmbătă seara. 21 noiembrie 2020, începând de la ora 18, a avut loc a șasea ediţie a Galei Premiilor UVT, în cadrul căreia membrii ai comunității academice şi ai comunităţii timişorene au fost premiați pentru activitatea lor.

Contextul pandemic actual ne-a obligat la o adaptare a actualei ediții și la organizarea unui eveniment prezentat live, deschis publicului larg.

Se cuvine să transmitem încă o dată mulțumiri partenerilor instituționali, alături de care a fost posibilă organizarea în bune condiții a acestei ediții a Galei: Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara și companiile partenere ale evenimentului: Unicredit Bank, Nokia, Flex, Atos și Decathlon.

Premiile acordate reflectă rezultatele deosebite obţinute de membrii comunităţii academice a UVT pe tărâmul știinţelor, artelor și sportului, precum și serviciile aduse universităţii de alte persoane sau instituţii. În cadrul galei au fost decernate zece premii care poartă denumirea unor personalităţi ce au marcat istoria universităţii, contribuind la dezvoltarea culturii academice în partea de vest a ţării, dintre care șase premii pentru diferite domenii ale știinţelor, artelor și sportului, două premii pentru contribuţia la implementarea politicilor Universităţii de Vest și două premii pentru contribuţia la creșterea prestigiului UVT în plan naţional şi internațional.

Laureații acestor premii sunt:Premiul “Mircea ZĂGĂNESCU” pentru Știinţele Naturii
Conf. univ. dr. Lucian Pârvulescu


Premiul “Mihail GHERMĂNESCU” pentru Matematică și Informatică
Lect. univ. dr. Isabela Drămnesc


Premiul “Gabriela COLŢESCU” pentru Ştiinţe Sociale și Politice
Conf. univ. dr. Laurențiu Maricuțoiu

Premiul „Dumitru MAREŞ” pentru Drept și Ştiinţe Economice
Prof. univ. dr. Oana-Ramona Lobonț


Premiul “Eugen TODORAN” pentru Ştiinţe Umaniste
Asist. cercet. dr. Roxana-Sînziana Rogobete


Premiul “Aurel Breilean” pentru Arte și Sport
Prof. univ. dr. Adriana Lucaciu


Premiul “Ioan CUREA” pentru Activitatea desfășurată în UVT
Dl. Anton Licz


Premiul “Sever BOCU” pentru Implicare Civică şi Socială
Clinicile Medici's


Premiul “Studentul Anului”
Iulia Toma, Facultatea de Muzicӑ și Teatru


Premiul “Alumnus”
Dl. Sorin Maxim, Director General ADR Vest

În cadrul Galei Premiilor UVT 2020 au fost acordate și trei distincții speciale, tilul de "PROFESOR EMERIT", conferit profesorilor UVT:


Prof. univ. dr. Nicolae Bibu
Prof. univ. dr. Iosif Mălăescu
Prof. univ. dr. Viorel Negru

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, remarcă importanța evenimentului anual reprezentat de Gala Premiilor UVT: „Prin acordarea acestor premii, în cadrul unei Gale care include și momente artistice situate la cote de înaltă ținută, comunitatea UVT recunoaște adevăratele valori și încurajează  personalitățile pentru care inovarea însemnă cu adevărat o plus-valoare comunitară și personală. Felicitări laureaților! Vivat Academia! Vivant professores!”.

Am surprins câteva dintre cele mai importante momente ale Galei în imagini (alăturate acesturi comunicat), întregul eveniment regăsindu-se și în format video.

Ne revedem în 2021 în condiții mai bune, într-o sală de festivități, prezenți cu toții pentru o mare sărbătoare, la a șaptea ediție a Glei Premiilor UVT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel