Ungaria l-a decorat pe ministrul de Externe al Chinei

Ungaria l-a decorat pe ministrul de Externe al Chinei  /  Sursă foto: Facebook Szijjártó Péter
Ungaria l-a decorat pe ministrul de Externe al Chinei / Sursă foto: Facebook Szijjártó Péter

 În timpul vizitei sale în provincia Guizhou a Chinei, ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, i-a înmânat, luni, o înaltă distincţie de stat omologului său chinez, Wang Ji.

În timpul pandemiei de coronavirus, Wang Ji a arătat că este un bun prieten al Ungariei, deoarece datorită ajutorului său, ţara a reuşit “să pună la adăpost viaţa a peste un milion de maghiari – prin faptul că a avut posibilitatea să achiziţioneze vaccinul Sinopharm, lucru care nu ar fi fost posibil fără sprijinul ministrului chinez de externe”, a declarat Szijjártó, în cadrul ceremoniei.

“Am văzut că şi sistemele de sănătate ale unor ţări mari, puternice şi bogate s-au prăbuşit sub greutatea provocării actuale. În acelaşi timp, a devenit clar, că vaccinarea înseamnă protecţie şi siguranţă, că vaccinarea salvează vieţi”, a spus Szijjártó.

Ministrul de Externe al Chinei a fost decorat cu Marea Cruce a Ordinului de Merit

“Atunci când a fost vorba de vaccinuri, Ungaria nu luat în considerare aspecte ideologice sau geopolitice, pur şi simplu am dorit să salvăm vieţi omeneşti”, a spus ministrul.

Politicianul i-a înmânat, apoi, înalta distincţie de stat Marea Cruce a Ordinului de Merit, ca “simbol al stimei şi recunoştinţei poporului maghiar”.

În discursul său de mulţumire, ministrul chinez de externe a subliniat că şi acest lucru reprezintă o dovadă a bunelor relaţii dintre cele două ţări, a prieteniei strânse dintre cele două popoare şi a sprijinului reciproc pe care părţile şi le oferă atunci când se află în dificultate. Wang Ji a arătat că relaţiile bilaterale nu au fost niciodată atât de bune, şi a precizat că vor depune eforturi pentru a le consolida în continuare.

“Doresc să subliniez în special faptul că, sub coordonarea prim-ministrului ungar Viktor Orbán, ministrul de externe al Ungariei joacă un rol important în dezvoltarea relaţiilor dintre China şi Ungaria şi aduce o contribuţie semnificativă la protejarea intereselor legitime ale Chinei”, a spus Wang Ji, precizează Hirado.

Ungaria a primit și dozele Sputnik din Rusia

Ungaria a recepţionat și 40.000 de doze din vaccinul rusesc Sputnik V, fiind prima ţară a Uniunii Europene care foloseşte acest vaccin anti-COVID-19, a declarat ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, relatează agenţiile MTI şi EFE.

Potrivit lui Szijjarto, achiziţia centralizată de vaccinuri pentru ansamblul UE a eşuat, riscând vieţile europenilor şi planurile de revitalizare rapidă a economiei europene.

Din acest motiv, guvernul ungar a căutat surse alternative de aprovizionare cu vaccinuri, şi cu cât grupurile de persoane vulnerabile vor fi vaccinate mai repede, cu atât mai rapid vor putea fi ridicate restricţiile, a explicat ministrul ungar (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel