Un tablou de Matisse a fost găsit după 10 ani

Odalisque_en_pantalon_rouge2
Odalisque_en_pantalon_rouge2

Tabloul lui Henri Matisse furat din Venezuela în urmă cu 10 ani a fost găsit la Miami. Potrivit unui comunicat emis de poliția federală americană, opera a fost găsită în urma unei acțiuni organizate de FBI, care a arestat doi suspecți.

Opera pictorului francez "Odalisque au Pantalon Rouge" care datează din 1925, a fost descoperită de agenţii poliţiei federale americane, care s-au dat drept colecţionari de artă dispuşi să plătească 740.000 de dolari pentru a achiziţiona tabloul.

Cei doi supecți, Pedro Antonio Marcuello Guzman, în vârstă de 46 de ani, originar din Miami, şi Maria Martha Elisa Ornelas Lazo, în vârstă de 50 de ani, originară din Mexic, se pregăteau să vândă tabloul pe care l-au ascuns înainte de vânzare. Ei riscă o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

Tabloul, estimat la 3 milioane de dolari, făcea parte din colecţia Muzeului de artă contemporană din Caracas. În 2003, conducerea muzeului a constatat că tabloul expus în locul pânzei lui Matisse era un fals, dar nu au putut să stabilească cu exactitate momentul în care originalul a fost furat.

Furtul s-a produs în decembrie 2002, iar de atunci, poliţiştii din mai multe ţări, inclusiv Venezuela, Spania, Marea Britanie şi Franţa, au încercat să dea de urma tabloului pictat de Henri Matisse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel