Un soldat american a leșinat în timpul ceremoniei de la Kogălniceanu

Vineri, i s-a făcut rău unui soldat american în timpul ceremoniei de la Mihail Kogălniceanu.

Un soldat american a leșinat în timpul ceremoniei dedicată certificării detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii sosit în România, informează Antena 3. În timpul evenimentului, soldatului i s-a făcut rău, colegii sărindu-i în ajutor.

În sprijin, a fost solicitat și un echipaj al Serviciului de Ambulanță pentru a-i acorda soldatului îngrijiri medicale. Este în afara oricărui pericol, conform sursei citate.

Un Detașament britanic, format din aproximativ 150 de militari, piloți și personal tehnic, și aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, alături de români, misiuni de poliție aeriană în următoarele patru luni. Vineri a avut loc certificarea detașamentului la Mihail Kogălniceanu.

Potrivit Ministerului Apărării, Detașamentul Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii a sosit în România pentru a executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită.

Acesta este format din aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon. Detașamentul va executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele patru luni.

„Aceasta este cea de-a patra rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017, 2018 și 2021. Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Regale Britanice”, a transmis MApN.

Ceremonia de certificare de vineri a avut loc în prezența ministrului Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a omologului său din Marea Britanie, Ben Wallace.

Evenimentul a inclus și o activitate demonstrativă de executare în comun a unei misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, la care au participat aeronave aparţinând Forțelor Aeriene Britanice, Forțelor Aeriene Italiene și Forțelor Aeriene Române.

Citește și: Gară plină cu civili, lovită de rachetele rusești. Crimă în masă: Zeci de oameni au murit și sute au fost răniți/ video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel