Gară plină cu civili, lovită de rachetele rusești. Crimă în masă: Zeci de oameni au murit și sute au fost răniți/ video

Foto Ilustrativ/Pexels Asim Alnamat
Foto Ilustrativ/Pexels Asim Alnamat

Cel puțin 30 de persoane au fost ucise astăzi într-un atac cu rachetă asupra unei gări din orașul Kramatorsk, din estul Ucrainei, care era folosit pentru evacuări civile.

Un atac rusesc asupra punctului principal de evacuare pentru mii de oameni care încercau să fugă din regiunile aflate în conflict, din estul Ucrainei, a lăsat în urmă „zeci” de morți și sute de răniți vineri dimineață, potrivit guvernatorului Donețkului. 

„Mii de oameni erau în gară în timpul atacului cu rachete, întrucât locuitorii din Donețk sunt evacuați în regiuni mai sigure ale Ucrainei”, a declarat guvernatorul, Pavlo Kirilenko, pe Telegram.

Kirilenko a împărtășit o fotografie zguduitoare care arăta un număr de oameni morți și potențial răniți întinși pe pământ, înconjurați de bagaje.

Șeful Căilor Ferate Ucrainene, Alexander Kamishin, a distribuit imagini și videoclipuri suplimentare care se potriveau cu postările lui Kirilenko de la fața locului. El a spus că, în urma bombardamentelor, cel puțin 30 de persoane au murit și peste 100 au fost răniți.

Oficialii regionali și naționali au cerut civililor să fugă din Donețk și Lugansk, în timp ce se pregăteau pentru extinderea ofensivei ruse în estul Ucrainei, după ce forțele ruse au decis retragerea în zonă.

Fotografiile făcute la gara Kramatorsk în ultimele zile au arătat oameni înghesuindu-se pe peroane în timp ce așteptau trenuri care să-i ducă în zone mai sigure din vestul Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel