EXCLUSIV  Care este singurul obicei pe care omul ”îl mai face normal”. Doru Negru (Sanador): În rest, hai să fim cinstiți

FOTO: Freepik @rawpixel.com
FOTO: Freepik @rawpixel.com

Doru Negru, medic de boli interne, diabet, nutriție, boli metabolice la Spitalul Clinic Sanador, a explicat care este singurul obicei pe care omul îl mai face normal.

”Aici e toată povestea: Cât, nu ce! Acest cât este îngrozitor, pentru că este invers decât am fost învățați și decât am făcut toată viața.

O butadă spune că mai repede schimbi obiceiul religios, obiceiul sexual al omului, decât obiceiul alimentar. Pentru că de rugat la zeitate te rogi când dai de dracul, de făcut sex, când prinzi și dacă mai poți. Măi, dar parcă de mâncat ne simțim obligați să o facem într-una, de nenumărate ori, dar nimeni nu ne obligă. Cum nimeni nu ne obligă să fumăm, cum nimeni nu ne obligă să bem băuturi bețive.

Singurul lucru pe care îl mai facem normal, pe lumea asta, de când ne știm, este că bem apă când ne este sete. Atât, în rest, hai să fim cinstiți. De mâncat, nimeni nu mănâncă de foame. De îmbrăcat, se îmbracă vreunul dintre noi ca să își apere trupul de frig?

Hai să fim serioși, că vara ar trebui să umblăm în fundul gol. De încălțat se încalță cineva ca să își apere tălpile de asprimea solului? Păi, ați mai umbla voi, doamnele, cu pantofi cu toc înalt să vă facă piciorul lung?”, a spus medicul Doru Negru.

Medic: Trăim în anormalitate dintotdeauna

”Vedeți? Trăim în anormalitate dintotdeauna. Legea omului și legea naturii, dacă sunt paralele, legea omului poate fi respectată.

Dacă legea omului vine și se pune de-a latul legii naturii, nu o s-o poți respecta. (...) Călcăm pe legea firii, pe legea naturii și ne plângem că nu merge. 

Acum 400 de ani l-am ars pe Jordan O. Bruno și l-am silit pe Galileo să-și ia vorba înapoi. Pământul este rotund și se învârte, indiferent ce decretezi și ce zici, și ce-ți convine, ce îți place.

Ne văităm, trăim într-o lume schizoidă, ne văităm că obezitatea a explodat în lume, cu complicații îngrozitoare, dar nu facem absolut nimic să o combatem” , a spus medicul Doru Negru.

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel