Salariile a trei categorii profesionale esențiale, în pericol. Guvernul a rămas fără bani

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Trei categorii profesionale sunt în pericol de a nu-și primi salariile.

Pe masa Guvernului a ajuns un memorandum prin care Ministerul Finanțelor informează că instituțiile din Justiție nu mai au bani pentru a plăti magistrații până la finalul anului. Astfel, riscă să rămână fără bani Înalta Curte de Casație, Curtea Constituțională, Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit Antena 3.

În memorandumul elaborat de Ministerul Finanțelor se susține că Guvernul trebuie să găsească bani și pentru plata salariilor majorate. Guvernul a majorat salariile pentru medici, a triplat soldele militarilor - și pentru aceștia trebuie să găsească până la 4,3 miliarde de lei -  și va fi nevoie de bani și pentru majorarea salariilor pe care le primesc profesorii. Majorarea de 7% trebuie plătită în luna iunie. Asta, în condițiile în care profesorii au primit, în medie, 13% în luna ianuarie.

De bani va ave anevoie și Ministerul Muncii și trebuie găsiți până în septembrie. Pensiile recalculate costă statul român 10 miliarde de lei, arată actul care a ajuns pe masa Executivului.

Ministerul Muncii și Ministerul Energiei reamintesc Executivului că au nevoie de peste 2,6 miliarde de lei pentru a plăti facturile compensate la energie și gaze, compensare de care românii beneficiază până anul viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel